Πεμ04252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ο.Λ.ΚΕ.: Ποδαρικό με Κρουαζιερόπλοιο την Πρωτοχρονιά

Costa Deliziosa 2010-07-01 3

Την ημέρα των Χριστουγέννων προσέγγισε στο λιμάνι της Κέρκυρας το Κρουαζιερόπλοιο Costa Deliziosa της εταιρίας Costa Crociere, με 2.800 επιβάτες, 48 εθνικοτήτων με το κύριο όγκο τους από Ιταλία, Ελβετία, Γαλλία κ.α. καθώς και 910 μέλη πληρώματος.

 

Ο Οργανισμός Λιμένος Κέρκυρας με μια γιορτινή Χριστουγεννιάτικη υποδοχή καλωσόρισε επιβάτες κ πλήρωμα. Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ακούσουν Χριστουγεννιάτικες μελωδίες από την Φιλαρμονική εταιρεία Μάντζαρος καθώς και να γευτούν τοπικά γλυκίσματα και ποτά. Οι επισκέπτες δέχτηκαν με ευχάριστα συναισθήματα την ενέργεια αυτή του Ο.Λ.ΚΕ., ενώ με μεγάλη χαρά φωτογραφήθηκαν με τις Κερκυραίες του Λυκείου Ελληνίδων που παρευρίσκονταν στο λιμάνι με τη τοπική ενδυμασία.

Οι καλές καιρικές συνθήκες βοήθησαν την περιήγηση των επισκεπτών στην παλαιά πόλη, ενώ η ανταπόκριση του εμπορικού κόσμου με ανοικτά καταστήματα τους επέτρεψε να κάνουν τις εορταστικές τους αγορές, τονώνοντας το εορταστικό κλίμα.

Το Costa Deliziosa ήταν το τελευταίο κρουαζιερόπλοιο που υποδέχθηκε η Κέρκυρα για το 2013 ενώ το ίδιο πλοίο επαναλαμβάνει την 9ήμερη Εορταστική Κρουαζιέρα (Πρωτοχρονιάτικη) στην Ανατολική μεσόγειο με αφετηρία και τερματισμό στο λιμάνι της Σαβόνα (Αναχώρηση 29/12/2013) και ενδιάμεσους σταθμούς σε Μάλτα, Κατάκολο, Πειραιά & Κέρκυρα.

Σύμφωνα με το προγραμματισμό του πλοίου θα προσεγγίσει το λιμάνι της Κέρκυρας τις 13:00 το μεσημέρι και θα παραμείνει μέχρι τις 18:00 το απόγευμα. Η άφιξη του πλοίου σηματοδοτεί την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου κάνοντας «ποδαρικό» στο λιμάνι.

Για αυτήν την ιδιαίτερη και σπάνια άφιξη ο Ο.Λ.ΚΕ. έχει φροντίσει για μια εορταστική υποδοχή των επισκεπτών, ενώ θα ακολουθήσει εθιμοτυπική επίσκεψη με ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων από τον Πρόεδρο & Διευθύνων Σύμβουλο κ. Σωτήρη Βλαχο με τους αξιωματούχους του πλοίου.

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter