Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Κρουαζιέρα: Επτά προτάσεις ΕΒΕΠ για το homeport

cruise-ship-78

Επτά συνολικά προτάσεις για την ισχυροποίηση του home porting στο λιμάνι του Πειραιά έθεσε υπόψη της ηγεσίας του ΥΝΑ του υπουργείου Τουρισμού και του ΟΛΠ το ΕΒΕ Πειραιώς με σχετικό υπόμνημα, στο οποίο εκφράζεται η ανησυχία του για την πορεία και εξέλιξη των θεμάτων κρουαζιέρας στο λιμάνι του Πειραιά. Το Επιμελητήριο κάνει λόγο για την αναγκαιότητα ανάπτυξης συνεργιών «λιμάνι-πόλη-φορείς» αλλά και άμεσης συνεργασίας όλων των εμπλεκομένων φορέων.

Ειδικότερα οι επτά προτάσεις είναι οι ακόλουθες:
1. Οργάνωση λιμενικού «cluster» που θα συγκεντρώσει όλες τις υπηρεσίες που μπορεί να χρειαστεί το κρουαζιερόπλοιο με παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσίες σε χαμηλή προσφερόμενη τιμή και με κοινό marketing.
2. Δημιουργία και προώθηση ειδικής εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα που στοχεύει στην τουριστική παρουσίαση του Πειραιά (καταστήματα, μουσεία, ιστορία κ.ά.).
3. Φυσική παρουσία στον χώρο άφιξης κατά την αποβίβαση των επιβατών, ανθρώπων που θα προτείνουν, θα ενημερώνουν και θα προωθούν τους επιβάτες στην πόλη.
4. Κατασκευή διαδραστικών τουριστικών πινακίδων «beacons» στο λιμάνι και την πόλη του Πειραιά, που θα συνδέονται με την εφαρμογή GPS.
5. Δημιουργία διαγράμμισης τουριστικής κυκλικής διαδρομής για πεζούς και ποδηλάτες από το λιμάνι προς το κέντρο της πόλης και αντίστροφα.
6. Οργάνωση «happenings» στον χώρο του λιμανιού με μπάντες, παραδοσιακούς χορούς, με διαφήμιση παραδοσιακών ελληνικών προϊόντων και γαστρονομίας.
7. Παραστάσεις στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, με γνωστές διεθνώς, αρχαίες τραγωδίες και κωμωδίες στα αγγλικά, για τους επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων.
Ο πρόεδρος του ΕΒΕ Πειραιώς Β. Κορκίδης που υπογράφει και το σχετικό έγγραφο τέλος αναφέρεται στις μεταβλητές της κρουαζιέρας λόγω των πολιτικο-οικονομικών εξελίξεων στην ανατολική Μεσόγειο ενώ δεν παραλείπει να θέσει εκ νέου και το θέμα εκπροσώπησης του ΕΒΕΠ στο δ.σ. του ΟΛΠ.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter