Σαβ04202024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Trafigura: Δεν υπάρχουν ακόμη επιπτώσεις στο εμπόριο LNG από το Κατάρ

quatar

Ένα από τα μεγαλύτερα trading house, η Trafigura, σχολιάζει ότι οι εξελίξεις στο Κατάρ δεν έχουν ακόμη ιδιαίτερες επιπτώσεις στις εξαγωγές φυσικού αερίου από το αραβικό αυτό κράτος. «Οι εξελίξεις στο Κατάρ μέχρι στιγμής δεν έχουν επηρεάσει τις συναλλαγές μας. Είναι πολύ νωρίς για να πούμε εάν θα μπορούσε να υπάρξει διακοπή στις εργασίες», ανέφερε ο Chief Financial Officer της Trafigura Christophe Salmon στο Reuters.Γενικά βλέπουμε κάθε γεωπολιτική εξέλιξη ως ευκαιρία για το εμπόριο και όχι ως απειλή, πρόσθεσε.

Έξι χώρες της Μέσης Ανατολής, συμπεριλαμβανομένης της Σαουδικής Αραβίας, της Αιγύπτου και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, διέκοψαν τις σχέσεις τους με το Κατάρ, υποστηρίζοντας ότι το μικρό αλλά πολύ πλούσιο αυτό κράτος στηρίζει την τρομοκρατία.

Η Trafigura ενίσχυσε τα τελευταία χρόνια το εμπόριο υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) και δραστηριοποιείται προμηθευτής του φυσικού αερίου του Qatar σε διάφορες χώρες συμπεριλαμβανομένης της Αιγύπτου.

Ωστόσο όπως τονίζει το στέλεχος της Trafigura, η αγορά LNG χαρακτηρίζεται από μία υπερπροσφορά και το κύριο είναι να εξασφαλιστούν πελάτες.
Τέλος σημείωσε ότι η Trafigura σχεδιάζει να διαπραγματευτεί την πρόσβαση σε ποσότητες LNG από άλλες χώρες όπως την Αυστραλία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Αφρική.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter