Πεμ04252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Εντείνεται το ενδιαφέρον για τους υδρογονάνθρακες

petrelaio geotriseis energeia energean oil prinos

Στα θαλάσσια οικόπεδα του Ιονίου εστιάζει το ενδιαφέρον για έρευνες υδρογονανθράκων από τις ExxonMobil, Total και ΕΛΠΕ, οι εκπρόσωποι των οποίων είχαν την Παρασκευή συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, και τον υπουργό Περιβάλλοντος, Γιώργο Σταθάκη. Οι τρεις εταιρείες, οι οποίες έχουν αγοράσει από την PGS το «πακέτο» των δεδομένων των σεισμικών ερευνών, αναμένεται σε σύντομο χρονικό διάστημα να εκδηλώσουν και επισήμως το ενδιαφέρον τους για την αξιοποίηση των κοιτασμάτων.

Μάλιστα, σύμφωνα με ανώνυμες πηγές, τόσο οι μεταξύ τους συνεννοήσεις όσο και οι συζητήσεις με την κυβέρνηση χαρακτηρίζονται από «πολύ θετικό κλίμα».

Την ίδια ώρα, σημαντικές εξελίξεις στο πεδίο των υδρογονανθράκων αναμένονται από την ερχόμενη εβδομάδα, με την υπογραφή των συμβάσεων για την έναρξη των εργασιών σε τρεις περιοχές, αλλά και τη νέα σεισμική διερεύνηση σε κεντρικό Ιόνιο και νότιο Κρητικό Πέλαγος.

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη, θα υπογραφούν οι συμβάσεις με τις ΕΛΠΕ και Energean για τις περιοχές Άρτα-Πρέβεζα, Βορειοδυτική Πελοπόννησος και Αιτωλοακαρνανία.

Σε εξέλιξη βρίσκεται, παράλληλα, η διαδικασία ερευνών στο πατραϊκό κόλπο (EΛΠΕ-Εdison), τα Ιωάννινα (Repsol-Energean) και το Κατάκολο (Energean), ενώ το επόμενο διάστημα αναμένονται οι συμβάσεις για την Κέρκυρα (Total-Edison-EΛΠΕ) και τον Κυπαρισσιακό Κόλπο (ΕΛΠΕ).

Από την πλευρά της, η Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ) προχωρά σε νέες σεισμικές έρευνες σε Ιόνιο και νότια Κρήτη, με τον επόμενο στόχο να αφορά την έρευνα σε χερσαίες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter