Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Εξαγωγή φυσικού αερίου στη Βουλγαρία από Μ+Μ

fisiko aerio 180 2 135852 0n6414 b

Μετά από δύο χρόνια προετοιμασίας και διαπραγματεύσεων και αφού τις προηγούμενες μέρες υπεγράφη συμφωνία διασύνδεσης μεταξύ ΔΕΣΦΑ και Μπουλγκαρτρανσγκάζ, η εταιρεία Μ+Μ (Motor Oil, Μυτιληναίος) πραγματοποίησε την πρώτη εξαγωγή φυσικού αερίου στη Βουλγαρία. Η ίδια εταιρεία είχε ανοίξει τον δρόμο στις εισαγωγές υγροποιημένου αερίου πριν από επτά χρόνια, ενώ την 1η Ιουνίου πραγματοποίησε για πρώτη φορά εισαγωγές αερίου από αγωγό, και πάλι μέσω Βουλγαρίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την εταιρεία, η εξαγωγή αφορά μικρές ποσότητες. Αγοραστής του αερίου είναι μεγάλη ξένη εταιρεία (trader), η οποία με το αέριο που αγοράζει από τη Μ+Μ εφοδιάζει μεγάλο καταναλωτή της Βουλγαρίας.

Οπως σχολιάζουν παράγοντες της αγοράς, οι πρόσφατες κινήσεις της Μ+Μ θέτουν τις βάσεις για τη μετατροπή της Ελλάδας σε κόμβο φυσικού αερίου, καθώς άρχισαν να διακινούνται αμφίδρομα ποσότητες, μέσω των υφιστάμενων υποδομών.

Σύμφωνα εξάλλου με πηγές της εταιρείας, στόχος της είναι να προχωρά σε εμπορικές πράξεις προμήθειας φυσικού αερίου, κυρίως υγροποιημένου, σε πελάτες στην ευρύτερη περιοχή (Ελλάδα, Βαλκάνια), όταν το επιτρέπουν οι συνθήκες της αγοράς.

 

Πηγή: www.euro2day.gr

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter