Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Yπέρ ελληνικής πρότασης δημιουργίας ευρωπαϊκού μηχανισμού προμήθειας LNG η Βουλγαρία

maniatis-554

Τη στήριξη της βουλγαρικής κυβέρνησης προς την ελληνική πρόταση για δημιουργία ευρωπαϊκού μηχανισμού για την προμήθεια Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (ΥΦΑ), προκειμένου να αντιμετωπιστεί το ενδεχόμενο ενεργειακής κρίσης εξαιτίας της κατάστασης στην Ουκρανία εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών και Ενέργειας της Βουλγαρίας, Vassil Shtonov σε συνάντηση με τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννη Μανιάτη.

Οι δύο υπουργοί συζήτησαν επίσης για τα έργα που έχουν χαρακτηριστεί Κοινού Ενδιαφέροντος από την ΕΕ και συγκεκριμένα για τον διασυνδετήριο αγωγό Ελλάδας Βουλγαρίας IGB (Ιnterconnector Greece Bulgaria) και το σχέδιο κατασκευής πλωτού Σταθμού Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου στην Βόρειο Ελλάδα (FSRU).

Όπως τόνισαν, τα δύο έργα θα συμβάλουν σημαντικά στη διαφοροποίηση των πηγών φυσικού αερίου και ως εκ τούτου στην ενεργειακή τους ασφάλεια καθώς και στη διασφάλιση πιο ανταγωνιστικών τιμών. Τέλος, συμφώνησαν συνολικά σε κοινό πλάνο δράσεων που συμπεριλαμβάνει ακόμα τα θέματα ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και τη μεταφορά φυσικού αερίου από Ελλάδα προς Βουλγαρία μέσω αντίστροφης ροής στους υπάρχοντες αγωγούς.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter