Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

LNG: Επενδύουν Κίνα και ΗΠΑ

LNG 7

Πυκνώνουν οι πληροφορίες για την προώθηση σχεδίων ανάπτυξης τερματικών σταθμών εφοδιασμού LNG σε Κίνα και ΗΠΑ.

Η χρήση φιλικότερων μορφών ενέργειας προς το περιβάλλον τείνει να παγιωθεί και σύμφωνα με στοιχεία που είδαν πρόσφατα το φώς της δημοσιότητας η Κίνα θα επιχειρήσει με συγκεκριμένο ορίζοντα αρχικά πενταετίας να αυξήσει τις υποδομές που σχετίζονται με την διαχείριση LNG αλλά και να το χρησιμοποιήσει προκειμένου να μειώσει την ατμοσφαιρική ρύπανση που καταγράφεται σε μεγάλες πόλεις της που διαθέτουν εκτός των άλλων και βιομηχανικές εγκαταστάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις πρόσφατα με τη συμφωνία για παροχή φυσικού αερίου, ύψους 400 δισ. δολαρίων βάσει της οποίας η χώρα του δράκου θα προμηθεύεται από το 2018 φυσικό αέριο από την ανατολική Ρωσία, μέσω αγωγού που σχεδιάζεται να κατασκευαστεί, η Κίνα κατέστη ο καλύτερος πελάτης της Ρωσίας. Αντίστοιχα και οι ΗΠΑ εξετάζουν τη χρήση φυσικού αερίου και σύμφωνα με πληροφορίες το λιμάνι της Τακόμα πρόκειται να προχωρήσει στη δεύτερη κατά σειρά συμφωνία για την κατασκευή εγκαταστάσεων για LNG.

Να σημειωθεί τέλος ότι σε παγκόσμια κλίμακα καταγράφεται αύξηση ναυπήγησης πλοίων για μεταφορά LNG στην πλειονότητα των οποίων έχουν υιοθετηθεί οι «τελευταίες λέξεις» της τεχνολογίας καθιστώντας τις επενδύσεις αυτές ακριβότερες σε σχέση με άλλες επιλογές αλλά και με ναυπηγήσεις πλοίων αυτών των δυνατοτήτων του παρελθόντος.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter