Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Έντονο ενδιαφέρον από ξένες πετρελαϊκές εταιρείες για τους υδρογονάνθρακες του Ιονίου

koitasmata-petrelaiou-fysiko-aerio-kriti-660 0 0

Περίπου τριακόσιες ξένες πετρελαϊκές εταιρείες έχουν μέχρι σήμερα εκδηλώσει ενδιαφέρον, σχετικά με τα σεισμικά δεδομένα των ερευνών για υδρογονάνθρακες της νορβηγικής PGS, σε Ιόνιο και Νότια Κρήτη.

Το γεγονός δημιουργεί βάσιμες προσδοκίες ότι στο προσεχές διάστημα κάποιοι από τους ενδιαφερόμενους θα προχωρήσουν στην αγορά των σεισμικών δεδομένων και θα συμμετάσχουν στους διαγωνισμούς που σχεδιάζει να προκηρύξει μέσα στο τρέχον έτος η ελληνική κυβέρνηση.

Η κινητικότητα στον τομέα των ελληνικών υδρογονανθράκων αναμένεται να αυξηθεί μετά τον Μάρτιο-Απρίλιο, όπου το ΥΠΕΚΑ θα έχει κατά πάσα πιθανότητα παραλάβει από τη νορβηγική PGS τα αναλυτικά αποτελέσματα από την ερμηνεία των σεισμικών ερευνών, προκειμένου αμέσως μετά να ξεκινήσει η διαδικασία προετοιμασίας των σχετικών διαγωνισμών.

Η επεξεργασία των στοιχείων βρίσκεται σε εξέλιξη, με το υπουργείο να αναμένει την ολοκλήρωση της διαδικασίας, καθώς μόνο τότε θα μπορεί κάποιος να μιλήσει με κάποια σχετική βεβαιότητα για το αν υπάρχουν αποθέματα στις ελληνικές θάλασσες ή όχι και αν αφορούν σε πετρέλαιο ή και φυσικό αέριο, κάτι που φυσικά θα αποδειχθεί μόνο με την εξόρυξη.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter