Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Δημόσια Εταιρεία Υδρογονανθράκων προανήγγειλε ο Αντ. Σαμαράς

samaras megali apli2

Ίδρυση Δημόσιας Εταιρείας Υδρογονανθράκων, προκειμένου να επισπευτούν οι διαδικασίες εξόρυξης των ελληνικών κοιτασμάτων, εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Όπως τόνισε ο κ. Σαμαράς, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Περιβάλλοντος, η επίσπευση των διαδικασιών εξόρυξης αποτελούν «μεγάλο, συγκριτικό και γεωπολιτικό πλεονέκτημα για την Ελλάδα».

Παράλληλα αναφέρθηκε στην αποφασιστικότητα των Ελλήνων επιστημόνων πάνω στο συγκεκριμένο θέμα, το οποίο όπως ανέφερε αποτελεί «προϋπόθεση για την επιτυχή εκμετάλλευση των φυσικών κοιτασμάτων της χώρας που μπορούν να δημιουργήσουν πλούτο».

Ο Πρωθυπουργός επανέλαβε την ανάγκη το ελληνικό πρόγραμμα να ενταχθεί στα νέα ευρωπαϊκά δίκτυα, υπογραμμίζοντας τη μεγάλη σημασία που έχει για τη θωράκιση της ελληνικής οικονομίας, αλλά και της ενεργειακής αυτονομίας.

Μίλησε για στρατηγικές συμμαχίες με διεθνείς εταιρείες ερευνών δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις έρευνες στον θαλάσσιο χώρο του Ιονίου και νοτίου της Κρήτης. Μάλιστα, όπως είπε, σε εξέλιξη βρίσκονται και οι διαγωνισμοί για τις έρευνες σε Ιωάννινα, Κατάκολο και Πατραϊκό.

Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά «το μεγάλο ενδιαφέρον των ξένων εταιρειών και για άλλες περιοχές αποδεικνύει την εμπιστοσύνη των παικτών του εξωτερικού στη χώρα μας».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter