Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ινδία και Κίνα οι μεγαλύτεροι εισαγωγείς Ρωσικού πετρελαίου

petrelaio 188191558

Η Ινδία έχει καταστεί ο μεγαλύτερος θαλάσσιος εισαγωγέας ρωσικού αργού μετά την απαγόρευση της ΕΕ για τις θαλάσσιες εισαγωγές πετρελαίου και την επακόλουθη επιβολή ανώτατου ορίου τιμών για τις εξαγωγές της G7.
Οι εξαγωγές προς την Ινδία αυξήθηκαν από σχεδόν τίποτα πριν από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία σε 1,2 Mb/ημέρα τον Νοέμβριο του περασμένου έτους, σύμφωνα με την Poten & Partners. Οι όγκοι των εξαγωγών υποχώρησαν ελαφρώς τον Δεκέμβριο του 2022.
Την Ινδία ακολουθεί η Κίνα, η οποία έχει αυξήσει την πρόσληψη ρωσικού αργού, από περίπου 600 Kb/ημέρα στις αρχές του έτους σε περίπου 940 Kb/ημέρα τον Νοέμβριο.
Φουλάρει ντίζελ η Ευρώπη
Απομένουν μόλις δύο εβδομάδες έως ότου τεθεί σε ισχύ το εμπάργκο διυλισμένων προϊόντων της ΕΕ και το ανώτατο όριο τιμών της G7. Για τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα, η Ευρώπη έχει εισαγάγει ~ 1mbd καθαρών προϊόντων από τη Ρωσία, τα περισσότερα από τα οποία είναι ντίζελ. Αντί να απογαλακτιστεί από τις ρωσικές προμήθειες αυτόν τον μήνα, η Ευρώπη έχει μεγιστοποιήσει τον όγκο των εισαγωγών, σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεσή της για τα δεξαμενόπλοια του Gibson.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter