Πεμ04182024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Υποβαθμίζει τις εκτιμήσεις ο OPEC για τη ζήτηση το 2020 λόγω κοροναϊού, και όχι μόνο

opek logotupo

Στον κοροναϊό σε συνδυασμό με την αποδυναμωμένη οικονομία σε ευρωζώνη και Ινδία αποδίδει την πτώση της ζήτησης πετρελαίου παγκοσμίως αυτόν τον χρόνο, σύμφωνα με το μηνιαίο του report, ο OPEC.
Ειδικότερα , ο OPEC περιέκοψε τις εκτιμήσεις για την παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου το 2020, για έκτη φορά σε εννέα μήνες, αυτή τη φορά κατά 230.000 βαρέλια στα 0,99 εκατ. βαρέλια ημερησίως, ενώ επίσης περιέκοψε τις εκτιμήσεις για την οικονομική ανάπτυξη παγκοσμίως στο 3% φέτος.
"Το ξέσπασμα του κοροναϊού στην Κίνα κατά τη διάρκεια του α΄ εξαμήνου του 2020, είναι ο μεγάλος παράγοντας πίσω από την πτωτική αναθεώρηση", αναφέρει ο OPEC σε σχέση με την μείωση των εκτιμήσεων για τη ζήτηση.
Ο OPEC σημειώνει ότι "η επίδραση του κοροναϊού, σε συνδυασμό με την αποδυναμωμένη οικονομία σε ευρωζώνη και Ινδία", βρίσκονται πίσω από τη μείωση της πρόβλεψής της για την παγκόσμια ανάπτυξη.
Το report έρχεται καθώς έχει ήδη σημειωθεί πτώση σχεδόν 17% στις πετρελαϊκές τιμές με το κλείσιμο των συνόρων, τις ακυρώσεις πτήσεων και την καραντίνα σε εκατομμύρια, καθώς ο ιός έχει οδηγήσει στον αποκλεισμό μεγάλου μέρους της Κίνας.
Ο OPEC τέλος αναφέρει ότι η κινεζική ζήτηση για καύσιμα μεταφοράς, ιδιαίτερα καύσιμα αεροσκαφών και βενζίνης, ότι επηρεάζονται από τον κοροναϊό, με το ξέσπασμα του ιού να επηρεάζει τις μεταφορές κατά την περίοδο του νέου κινεζικού έτους, και οδηγεί σε ταξιδιωτικούς περιορισμούς σε τμήματα της χώρας.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter