Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Στην Total η Maersk Oil έναντι 4,95 δισ. δολαρίων

platforma petrelaioy 5

Η Total SA έχει συμφωνήσει να αγοράσει την μονάδα αερίου και πετρελαίου της AP Moller-Maersk A/S έναντι 4,95 δισ. δολαρίων, σε μία ακόμη ένδειξη ότι επιταχύνεται ο ρυθμός των deals στον ενεργειακό κλάδο.

Η Maersk θα λάβει 4,95 δισ. δολάρια σε μετοχές της Total και η γαλλική εταιρεία θα συμβάλει με το ποσό των 2,5 δισ. δολαρίων στο χρέος της Maersk, ανέφεραν οι εταιρείες σε ανακοίνωσή τους. Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί στο α΄ τρίμηνο του 2018.

"Η συγχώνευση με την Maersk Oil δίνει στην Total μια εξαιρετική κάλυψη των upstream δραστηριοτήτων παγκοσμίως, κάτι που θα ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα της Total και την αξία σε πολλούς βασικούς τομείς, ιδιαίτερα μέσω υψηλής ποιότητας αναπτυσσόμενων assets", αναφέρει η Total σε ανακοίνωσή της.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Total, Patrick Pouyanne ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι είναι έτοιμος και είναι σε θέση να πραγματοποιήσει εξαγορές και να αυξήσει την παραγωγή, εκμεταλλευόμενος την μείωση του κόστους εξόρυξης και άλλου εξοπλισμού στη διάρκεια της τριετούς ύφεσης του κλάδου.

Στις αρχές του έτους συμφώνησε να αποκτήσει συμμετοχή σε ένα project στην Ουγκάντα από την Tullow Oil έναντι 900 εκατ. δολαρίων και είπε "ναι" σε μια συμφωνία 2,2 δισ. δολαρίων για την είσοδό της σε πετρελαϊκά πεδία στη Βραζιλία και σε υποδομές

 

Πηγή: capital.gr

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter