Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ο ΟΠΕΚ θα αποφασίσει σε έξι μήνες αν θα συνεχίσει τις μειώσεις

1471168 petrelaio 930 3

Η Σαουδική Αραβία θα εξετάσει σε λίγους μήνες το αν θα ανανεώσει τη δέσμευσή της για μειώσεις στην παραγωγή αργού, ενώ έχει ήδη ελαττώσει την παραγωγή πετρελαίου κατά περισσότερο από τα επίπεδα που είχε βάλει στόχο, υποστήριξε ο υπουργός Ενέργειας, Khalid Al-Falih. Ο υπουργός επεσήμανε ότι οι μειώσεις, σε συνδυασμό με την αυξανόμενη ζήτηση και τις φυσικές μειώσεις παραγωγής σε κάποιες χώρες, θα βοηθήσουν να εξισορροπηθεί η αγορά και να υποστηριχθούν οι τιμές.

«Κινούμαστε προς μια εξισορροπημένη αγορά εδώ και κάποιο διάστημα –πιο αργά απ’ ότι θα μου άρεσε», δήλωσε ο Al-Falih σήμερα από το Αμπού Ντάμπι. «Ο ρυθμός της εξισορρόπησης θα επιταχυνθεί λόγω των πρόσφατων συμφωνιών, μέσα στον ΟΠΕΚ και με τους άλλους παραγωγούς» εκτός του ΟΠΕΚ, ανέφερε, προσθέτοντας ότι «θα σκεφτούμε αν θα ανανεώσουμε» τη συμφωνία έπειτα από έξι μήνες.

Η Σαουδική Αραβία αναμένεται να συναντηθεί με τα άλλα μέλη του καρτέλ τον Ιούνιο στη Βιέννη, όπου θα αξιολογήσουν την αγορά και την πολιτική παραγωγής του Οργανισμού, τονίζει το Bloomberg.

Τα μέλη θα συναντηθούν επίσης και με άλλους μεγάλους παραγωγούς αργότερα αυτό το μήνα στην αυστριακή πρωτεύουσα, όπου θα παρακολουθηθεί η συμμόρφωση στις προβλεπόμενες μειώσεις.

 

Πηγή: www.in.gr

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter