Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

"Βουτιά" κοντά στο 3% για το αργό λόγω αποθεμάτων

petrelaio 188191558

Τα χαμηλότερα επίπεδα της τελευταίας εβδομάδας προσέγγισαν οι τιμές του πετρελαίου, μετά από τα στοιχεία που ήλθαν στη δημοσιότητα και τα οποία επιβεβαίωσαν τη - μάλιστα μεγαλύτερη της αναμενόμενης - εβδομαδιαία άνοδο στα αποθέματα στις ΗΠΑ, επισκιάζοντας την αισιοδοξία που είχε καλλιεργήσει, προηγουμένως, η πιθανότητα συμμετοχής του Ιράν σε συμφωνία για "πάγωμα" της παραγωγής. 

Συγκεκριμένα, η τιμή του αμερικανικού αργού τύπου WTI, παραδόσεως Οκτωβρίου, υποχώρησε κατά 1,33 δολάρια ή 2,8% στα 46,77 δολάρια το βαρέλι, ήτοι στα χαμηλότερα επίπεδα από τη 17η Αυγούστου, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet. Προηγουμένως, το αργό διαπραγματευόταν κοντά στα επίπεδα των 47,50 δολαρίων. Στο Λονδίνο, εν τω μεταξύ, η τιμή του Brent, παραδόσεως Οκτωβρίου, έχασε 91 σεντς ή 1,8% στα 49,05 δολάρια το βαρέλι.

Όσον αφορά στα στοιχεία που ώθησαν χαμηλότερα τις τιμές του πετρελαίου, τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 2,5 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 19 Αυγούστου, σύμφωνα με τα στοιχεία της αμερικανικής υπηρεσίας Ενέργειας. Αυτό ήταν σημαντικά υψηλότερο από τα 200.000 βαρέλια που είχαν εκτιμήσει οι αναλυτές σε δημοσκόπηση της S&P Global Platts.

Τα αποθέματα βενζίνης ήταν σε γενικές γραμμές αμετάβλητα, ενώ τα διυλισμένα αποθέματα υποχώρησαν κατά 100.000 βαρέλια, σύμφωνα με τα στοιχεία της κρατικής υπηρεσίας.

Την ίδια στιγμή οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν τις διαβουλεύσεις μεταξύ των μεγάλων πετρελαιοπαραγωγών σε αναζήτηση ενδείξεων ότι μια συμφωνία για το πάγωμα της παραγωγής μπορεί να επιτευχθεί σε επίπεδο ΟΠΕΚ.

Το Ιράν, το οποίο είχε αντιδράσει στις προηγούμενες προσπάθειες για την επίτευξη μιας συμφωνίας, ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν έχει αποφασίσει αν θα συμμετάσχει στην άτυπη σύνοδο του ΟΠΕΚ τον επόμενο μήνα, διαψεύδοντας δημοσιεύματα που έφεραν τη χώρα να έχει επιβεβαιώσει τη συμμετοχή της.

Πηγή: capital.gr

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter