Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

«Καμπανάκι» χρεοκοπίας για το ένα τρίτο των αμερικανικών πετρελαϊκών

petrelaio 05 180 b

Η συνεχής πτώση της τιμής του πετρελαίου, που «φλερτάρει» σήμερα με τα 30 δολάρια το βαρέλι, φέρνει επικίνδυνα κοντά το ενδεχόμενο χρεοκοπίας ενός μεγάλου μέρους της αμερικανικής πετρελαϊκής βιομηχανίας. Σύμφωνα με την Wall Street Journal, τρεις μεγάλες επενδυτικές τράπεζες, οι Morgan Stanley, Goldman Sachs και Citigroup, εκτιμούν τώρα πως η τιμή του πετρελαίου θα υποχωρήσει προς την περιοχή των 20 δολαρίων βραχυπρόθεσμα, ως αποτέλεσμα της επιβράδυνσης του ρυθμού ανάπτυξης της κινεζικής οικονομίας, της ανατίμησης του δολαρίου, και του γεγονότος ότι παρά τον υπερκορεσμό της αγοράς, οι εταιρείες δεν σταματούν να παράγουν πετρέλαιο.

Σύμφωνα με την Wolfe Research, είναι ορατό το ενδεχόμενο έως και το ένα τρίτο των αμερικανικών εταιρειών παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου να οδεύσουν προς την χρεοκοπία και την αναδιάρθρωση μέχρι τα μέσα του 2017.

Όπως υποστηρίζουν ορισμένοι αναλυτές, για να επιβιώσουν οι πετρελαϊκές, το πετρέλαιο θα πρέπει να ανακάμψει τουλάχιστον στα 50 δολάρια το βαρέλι.

Σημειώνεται πως περισσότερες από 30 μικρές πετρελαϊκές, που συνολικά χρωστούν πάνω από 13 δις. δολάρια, έχουν ήδη υποβάλει αίτηση για προστασία από την χρεοκοπία, όπως δείχνουν τα στοιχεία της νομικής εταιρείας Haynes & Boone.

 

Πηγή: www.euroday.gr

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter