Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

ΗΠΑ: Εξεταστέα η απαγόρευση εξαγωγών πετρελαίου (;)

obama-111

Εξεταστέα φαίνεται να είναι από την κυβέρνηση Ομπάμα, σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα του Reuters, η απαγόρευση εξαγωγής πετρελαιοειδών.

Οι συζητήσεις είναι σε πρώιμο στάδιο καθώς φαίνεται να εξετάζονται παράμετροι από το ενδεχόμενο να μειωθεί το πλαίσιο απαγόρευσης των εξαγωγών, που ψηφίστηκε από το Κογκρέσο μετά το αραβικό εμπάργκο πετρελαίου το 1973, καθώς το ενδεχόμενο αυτό θα επηρέαζε θεαματικά το σκηνικό στις παγκόσμιες ροές των συναλλαγών πετρελαίου.

Οι αμερικανοί παραγωγοί πετρελαίου μέχρι στιγμής δεν έχουν καταφέρει να πείσουν το Κογκρέσο να ανατρέψει πλήρως την απαγόρευση. Μια έκθεση από την Υπηρεσία Ερευνών του Κογκρέσου τον Αύγουστο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι στο πλαίσιο των κανόνων του διεθνούς εμπορίου, ο περιορισμός των ΗΠΑ για τα ορυκτά καύσιμα θα μπορούσε δύσκολα να συμβιβαστεί με τη Γενική Συμφωνία Δασμών και Εμπορίου του 1994.

Στο γεωπολιτικό σκηνικό πάντως Ευρώπη και Ασία φαίνεται ότι «διψούν» για πετρέλαιο για μία σειρά λόγους μερικοί εκ των οποίων έχουν προκύψει εσχάτως γεγονός που εντείνει τις πιέσεις για «χαλάρωση» της απαγόρευσης.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter