Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Συνάντηση Χ. Θεοχάρη- W. Morton

0Morton1

Συνάντηση με την Υφυπουργό Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, αρμόδια για Ευρωπαϊκή Γειτονία και Αμερική, κ. Wendy Morton, παρουσία και της Βρετανίδας Πρέσβεως κ. Kate Smith, είχε σήμερα ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης.
Ο κ. Θεοχάρης παρουσίασε τον οδικό χάρτη του ανοίγματος του ελληνικού τουρισμού στις 14 Μαΐου με τα 5 επίπεδα ασφάλειας για επισκέπτες, εργαζόμενους και κατοίκους, αναφερόμενος ειδικά στα επικαιροποιημένα πρωτόκολλα με βάση τα οποία θα λειτουργήσουν οι επιχειρήσεις και στην αξιοποίηση των νέων εργαλείων που θα βοηθήσουν στην ταχύτερη ανάκαμψη της τουριστικής βιομηχανίας.
Ο Έλληνας Υπουργός έθεσε και το ζήτημα της σύναψης τουριστικής συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένου Βασιλείου μετά το Brexit, επισημαίνοντας τη σημασία της Μεγάλης Βρετανίας στον τουρισμό της χώρας μας, καθώς το 2019 είχαν επισκεφθεί την Ελλάδα περίπου 3,5 εκατομμύρια Βρετανοί.
Από τη μεριά της η κ. Wendy Morton αναφέρθηκε στο ζήτημα του «πράσινου» πιστοποιητικού και στη σημασία του για την επανεκκίνηση του τουρισμού, καθώς οι συζητήσεις των δύο χωρών σε τεχνικό επίπεδο έχουν προχωρήσει και σκιαγράφησε τα επόμενα βήματα της βρετανικής κυβέρνησης μετά την άρση του lockdown.
Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να βρίσκονται σε συνεχή επαφή και επικοινωνία στο προσεχές διάστημα με στόχο τον καλύτερο συντονισμό για την ενίσχυση της τουριστικής συνεργασίας.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter