Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ρέτσος: Ρεαλισμός στις προσδοκίες και κοινοί ευρωπαϊκοί κανόνες για τον τουρισμό το 2021

retsossete

Το δεύτερο εξάμηνο του έτους αναμένεται να ξεκινήσει σταδιακά η τουριστική κίνηση, σύμφωνα με όσα ανέφερε το πρωί στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών τουριστικών Επιχειρήσεων Γιάννης Ρέτσος.


Ο κ. Ρέτσος κράτησε έτσι χαμηλά τον «πήχη» των προσδοκιών κάνοντας λόγο για την ανάγκη ρεαλισμού. «Ο τουρισμός δεν είναι όπως το λιανεμπόριο ή ακόμη και την εστίαση, όπου ανοίγεις και αναμένεις την εσωτερική ζήτηση τόνισε. Είναι μια σύνθετη διαδικασία, με tour operators, διαχειριστές αεροδρομίων, αεροπορικές εταιρίες κτλ, που δεν μπορούν από τη μια μέρα στην άλλη να πατήσουν «ένα κουμπί» και να ξεκινήσουν» σημείωσε. Γιαυτό και με προϋπόθεση την προώθηση των εμβολιασμών και την αντιμετώπιση της πανδημίας εν γένει, προσδιόρισε τα σημάδια της ανάκαμψης να έρχονται το τέλος του 2021 και την επόμενη χρονιά.
Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο κ. Ρέτσος και στους κοινούς ευρωπαϊκούς κανόνες στα ταξίδια. Για άλλη μια φορά σημείωσε ότι είναι κίνηση προς την σωστή κατεύθυνση η πρόταση του Πρωθυπουργού για απλοποίηση των διαδικασιών ταξιδίου για όσους έχουν εμβολιαστεί. Ξεκαθάρισε, ότι η πρόταση αυτή δεν αποκλείει τα ταξίδια σε όσους επιλέγουν να μην εμβολιαστούν απλά, διευκολύνει όσους είναι εμβολιασμένοι από σειρά χρονοβόρων «πρωτοκόλλων» π.χ. καραντίνες, τεστ κτλ.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter