Τρι03192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

FedHATTA: Απώλειες της τάξης του 90%

akropoli tourismos

Απώλειες στους τζίρους των επιχειρήσεων, σε σχέση με την περσινή χρονιά, που αγγίζουν το 90% σε σχέση με το προηγούμενο έτος καταγράφει η Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων και Τουρισμού FedHATTA, η οποία διακινεί το μεγαλύτερο κομμάτι του οργανωμένου τουρισμού της χώρας (85%) και απασχολεί περίπου τριάντα χιλιάδες εργαζόμενους.

Η αγορά έχει υποστεί «καθίζηση» λόγω της πανδημίας. Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία, ο κλάδος λειτουργεί το διάστημα αυτό με το αναγκαίο προσωπικό και παράλληλα όλα τα λειτουργικά έξοδα συσσωρεύονται. Την ίδια ώρα, η τουριστική κίνηση οι αερομεταφορές, η ακτοπλοΐα και το yachting δεν πρόκειται να ανακάμψουν πριν τελειώσει η υγειονομική και οικονομική κρίση, ενώ ο συνεδριακός τουρισμός και η κρουαζιέρα βρίσκονται στο μηδέν.
Η μειωμένη ζήτηση που συνεχίζεται και τον Αύγουστο, η ραγδαία άνοδος των εσωτερικών κρουσμάτων την τελευταία εβδομάδα, αλλά και η επιβολή νέων περιορισμών, τόσο για την είσοδο στη χώρα, όσο και για στη λειτουργία των καταστημάτων, επιβαρύνει ακόμη περισσότερο την τουριστική αγορά, όπως τονίζει. Παράγοντες του τουριστικού χώρου υπολογίζουν πως τα έσοδα θα κυμανθούν τελικά γύρω στα τέσσερα δισεκατομμύρια μέχρι το τέλος της χρονιάς, ίσως και χαμηλότερα, από τα πέντε δισ. που ήταν ο αρχικός στόχος.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter