Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

“Κλείσε μέσα στην ψυχή σου την Ελλάδα…”

0mhts

Η προστασία της δημόσιας υγείας, η ασφάλεια των επισκεπτών αλλά και η ασφάλεια των εργαζόμενων στον τουρισμό παραμένουν η πρώτη μας αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα” τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην παρουσίαση της καμπάνιας για την προώθηση του τουρισμού, και δίδοντας παράλληλα το στίγμα των προτεραιοτήτων που θέτει η κυβέρνηση, ενόψει της έναρξης της τουριστικής σεζόν που ξεκινά στις 15 Ιουνίου, μετά την επιδημία του κορονοϊού. Στην εκδήλωση κατά την οποία παρουσιάστηκε η καμπάνια προώθησης του τουρισμού, ο κ.Μητσοτάκης τόνισε ότι ο αριθμός των επισκεπτών φέτος θα είναι σημαντικά μειωμένος, αλλά όπως σημείωσε στόχος είναι η ξεχωριστή αίσθηση του ελληνικού καλοκαιριού να «φτάσει» και σε όσους δεν θα μπορέσουν να επισκεφτούν φέτος τη χώρα μας.
«Φέτος ο αριθμός των επισκεπτών που θα έρθουν στην Πατρίδα μας θα είναι σημαντικά μειωμένος σε σχέση με τα 33.000.000 που ήρθαν πέρυσι. Πόσο μειωμένος δεν το ξέρουμε, κανείς δεν μπορεί να κάνει καμία ακριβή πρόβλεψη. Θα υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι θα ήθελαν να έρθουν στην Ελλάδα και δεν θα μπορούν να το κάνουν είτε γιατί για κάποιο λόγο δεν θα μπορούν να έρθουν είτε γιατί δεν θα έχουν την οικονομική δυνατότητα. Αλλά αυτή είναι μια καμπάνια η οποία δεν επενδύει μόνο στο 2020, αλλά βλέπει και παραπέρα, βλέπει στο ’21, βλέπει στο ’22», είπε ο πρωθυπουργός.
Ο πρωθυπουργός απευθύνθηκε στους επαγγελματίες του τουρισμού, τους οποίους χαιρέτισε για την πολυετή συνεισφορά τους, και επανέλαβε το πάγιο μήνυμα της κυβέρνησης ότι θα προστατεύσει θέσεις εργασίας, προσθέτοντας πως είναι έτοιμος να προσφέρει περαιτέρω στήριξη στον κλάδο και στους συναφείς τομείς, εάν αυτό χρειαστεί.
«Και θέλω να γνωρίζετε ότι στεκόμαστε δίπλα σας όποτε κρίνουμε και αξιολογώντας με δυναμικό τρόπο τα μέτρα τα οποία έχουμε πάρει, είμαστε πάντα έτοιμοι να προσθέσουμε και άλλα όπλα στη φαρέτρα μας, θα έχουμε δεδομένα πολύ σύντομα. Και εδώ πέρα είμαστε, εφόσον χρειάζεται, να αναπροσαρμόσουμε τη στρατηγική μας και να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο τον κλάδο του Τουρισμού και βέβαια τους συναφείς κλάδους, της Εστίασης, του Πολιτισμού, του Αθλητισμού» ανέφερε ο κ.Μητσοτάκης.
Αναφερόμενος στην καμπάνια ο πρωθυπουργός είπε ότι “ αυτό το οποίο θέλουμε να επικοινωνήσουμε είναι ότι το καλοκαίρι δεν είναι απλά μια εποχή, είναι μια αντίληψη, μια ματιά στα πράγματα. Άρα, αυτή η ματιά στα πράγματα μπορεί να μας συνοδεύει όλη τη σεζόν».
Πρόσθεσε ότι σε αυτές τις διακοπές θα εκτιμήσουμε πολύ περισσότερο την έννοια της ελευθερίας, καθώς ήμασταν συνειδητά περιορισμένοι για εβδομάδες ολόκληρες, για να προστατεύσουμε την ατομική και τη συλλογική μας υγεία.
Ο κ.Μητσοτάκης είπε ακόμη ότι η βιομηχανία του Τουρισμού χτυπήθηκε περισσότερο από κάθε άλλη οικονομική δραστηριότητα από τον κορονοϊό και εξέφρασε την ελπίδα ότι από 1 Ιουλίου θα μπορέσουμε “ να επεκτείνουμε αυτό το άνοιγμα στις περισσότερες, σχεδόν σε όλες τις χώρες εφόσον δεν έχουμε δυσάρεστες εκπλήξεις, και να περάσουμε πάλι σε μία νέα πραγματικότητα όπου θα κάνουμε στοχευμένα δειγματοληπτικά τεστ, ταυτόχρονα όμως όντας ανοιχτοί για τους φίλους μας από όλα τα μέρη του κόσμου που θα θέλουν να επισκεφθούν την Ελλάδα”.
Προειδοποίησε ότι το κράτος θα πραγματοποιήσει αυστηρούς ελέγχους για την τήρηση των κανόνων ασφαλείας “ διότι είναι το ελάχιστο το οποίο μπορούμε να κάνουμε για να προστατεύσουμε τους εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους οι οποίοι θα απασχοληθούν στον κλάδο του Τουρισμού ολόκληρο το καλοκαίρι” και πρόσθεσε ότι “ ανοίγουμε σταδιακά αλλά με αισιοδοξία τις πόρτες και τα παράθυρα της Ελλάδος στον κόσμο. Δεν διαφημίζουμε και δεν υπερηφανευόμαστε για την επιτυχία μας στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης”.
Ανέφερε ότι η καμπάνια αναδεικνύει “ την εικόνα μιας χώρας, η οποία μπορεί να συνδυάζει τη λογική με το συναίσθημα, τη σοβαρότητα και τον επαγγελματισμό στην αντιμετώπιση μιας πρωτοφανούς κρίσης με αυτό το αίσθημα χαλαρότητας, χαράς, ευτυχίας που το ελληνικό καλοκαίρι πιστεύω ότι προσφέρει σε όλους μας, αυτήν την εικόνα είναι που θέλουμε σήμερα να μεταδώσουμε στο εξωτερικό”.
Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι “ δεν είναι εποχή για φανφάρες, ούτε για μεγάλα λόγια. Όμως ξέρουμε τι μπορούμε να κάνουμε, ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε και ξέρουμε τι δεν πρέπει να κάνουμε” και κατέληξε λέγοντας ότι η κυβέρνηση θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να υποστηρίξει τον κόσμο της εργασίας στον Τουρισμό.
“ Και θέλω να ενθαρρύνω, για ακόμα μία φορά, τους επαγγελματίες του Τουρισμού να εκμεταλλευτούν τα σχήματα αυτά έτσι ώστε να μπορέσουν να διαφυλάξουν όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας φέτος το καλοκαίρι. Αυτή είναι η μεγάλη μας προτεραιότητα” είπε ο κ.Μητσοτάκης,
Ο πρωθυπουργός ανέδειξε την ανάγκη στήριξης του εσωτερικού τουρισμού και όπως είπε θα γίνουν σχετικές ανακοινώσεις σύντομα από τον αρμόδιο υπουργό.
Τέλος αναφέρθηκε στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το μέγεθος της οικονομικής ύφεσης του πρώτου τριμήνου, τα οποία “ μέσα στο μεγάλο οικονομικό πόνο τον οποίον όλη η ελληνική κοινωνία βιώνει σήμερα, ήταν σχετικά -το τονίζω αυτό- σχετικά ενθαρρυντικά” και πρόσθεσε:
“ Μια ύφεση της τάξης του 0,9% όταν η μέση Ευρωπαϊκή ύφεση είναι της τάξης του 3,8% για το πρώτο τρίμηνο του 2020. Αυτό λέει σε μένα, αλλά και σε οποιονδήποτε νομίζω έχει κοινή λογική, ότι η ελληνική οικονομία συνάντησε την κρίση του κορονοϊού με μεγάλη ορμή, ότι ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος ήταν πολύ καλοί μήνες και ο Μάρτιος δεν ήταν τόσο άσχημος όσο τον περίμεναν. Το δεύτερο τρίμηνο προφανώς θα είναι ένα πάρα-πάρα πολύ δύσκολο τρίμηνο για την ελληνική οικονομία και ελπίζουμε ότι από το τρίτο τρίμηνο τα πράγματα θα πηγαίνουν καλύτερα”.

«Greek Summer is state of Mind»

Το ελληνικό καλοκαίρι δεν είναι μόνο Ήλιος και Θάλασσα, είναι και ιδέα. «Greek Summer is state of Mind», αυτό είναι το νέο μήνυμα που εκπέμπει από σήμερα ο ελληνικός τουρισμός, όπως αυτό παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση για την παρουσίαση της νέας καμπάνιας επικοινωνίας της Ελλάδας στις αγορές του κόσμου, παρουσία του πρωθυπουργού, της πολιτικής ηγεσίας του τουρισμού, αλλά και φορέων του κλάδου.
Στην επίσημη εκδήλωση της νέας τουριστικής καμπάνιας επικοινωνίας της Ελλάδας ο υπουργός Τουρισμού σημείωσε ότι η Ελλάδα ανοίγει την αγκαλιά της να υποδεχτεί τους επισκέπτες της με κανόνες και ασφάλεια. Στην εισαγωγική ομιλία της εκδήλωσης, ο κ. Θεοχάρης εστίασε στη συνεργασία του υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ και την Marketing Greece, που υλοποίησε την καμπάνια, υπογραμμίζοντας ότι τέτοιες συμμαχίες είναι για το καλό της Ελλάδας και "θέλουμε περισσότερες τέτοιες συμμαχίες", ανάφερε χαρακτηριστικά.
Από την πλευρά της η διευθύνουσα σύμβουλος της Marketing Greece Ιωάννα Δρέττα σημείωσε ότι η εταιρία του ΣΕΤΕ αναλαμβάνει το κόστος της υλοποίησής της παρέχοντας ελεύθερα πνευματικά δικαιώματα στην ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου μέσω του ΕΟΤ να ξεδιπλωθεί στις αγορές του κόσμου.
Εστιάζοντας στο μήνυμα της καμπάνιας, η κα Δρέττα σημείωσε ότι σχεδιάστηκε ένα μήνυμα λιτό και απέριττο, σεμνό και με μέτρο γεμάτο με συναίσθηση. Σε ένα πλάνο 40 δευτερολέπτων χωράνε όλα τα παραπάνω όπως είπε.
Από την πλευρά του ο Στηβ Βρανάκης, ο επικεφαλής δημιουργικού (Chief Creative Officer) στην προεδρία της κυβέρνησης, σημείωσε ότι η παρούσα επιμήκυνση στοχεύει μεταξύ άλλων στην διεύρυνση της σαιζόν.
Να τονιστεί τέλος ότι στο επόμενο διάστημα θα παρουσιαστεί και καμπάνια προβολής για την τόνωση του εγχώριου τουρισμού.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter