Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ε. Βρυώνη: Σημαντική η συμμετοχή του κλάδου των επαγγελματικών τουριστικών σκαφών στην Ελληνική οικονομία

0σιτεσαπ

Σε εορταστική ατμόσφαιρα και με αισιοδοξία για το Νέο Έτος 2020, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΙΤΕΣΑΠ υποδέχθηκε τους πολλούς επίσημους και επαγγελματίες καλεσμένους στην Εκδήλωση Κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΣΚΑΦΩΝ ΑΝΕΥ ΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ – ΣΙΤΕΣΑΠ.
Η Εκδήλωση έγινε με την παρουσία του Υπουργού Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη, του Γενικού Γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ευάγγελου Κυριαζόπουλου, των Βουλευτών κ. Βασίλη Σπανάκη – Β3 Νοτίου Τομέα Αθηνών ΝΔ, κ. Μιλτιάδη Χατζηγιαννάκη – Ευβοίας ΣΥΡΙΖΑ, του Τομεάρχη Ναυτιλίας ΚΙΝΑΛ κ. Δημήτρη Διαμαντίδη, του Αναπληρωτή Τομεάρχη Ναυτιλίας ΚΙΝΑΛ υποναυάρχου ΛΣ ε.α. κ. Σπανάκου Νικολάου, πολυμελούς αντιπροσωπείας αξιωματικών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, με επικεφαλής τον Α’ Υπαρχηγό αντιναύαρχο ΛΣ κ. Πουλή Κωνσταντίνο, της Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Νότιου Τομέα Αττικής κας Δήμητρας Νάνου, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αλίμου κ. Στέφανου Διαμαντή, του Μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού ναυάρχου Λ.Σ. ε.α. κ. Πολίτη Βασίλη, οι οποίοι χαιρέτησαν την εκδήλωση, και πολλών άλλων εκπροσώπων υπουργείων, οργανισμών, στελεχών διαφόρων κομμάτων και εκπροσώπων των φορέων του τουρισμού και του θαλάσσιου τουρισμού, και περισσότερων από 150 επαγγελματίες – μέλη και φίλους του Σ.Ι.Τ.Ε.Σ.Α.Π., πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020 στον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος, στο Μικρολίμανο, Πειραιά, η Εκδήλωση Κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΣΚΑΦΩΝ ΑΝΕΥ ΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ - ΣΙΤΕΣΑΠ.
Η αντιπροσωπεία του Λιμενικού Σώματος – Ελληνική Ακτοφυλακή περιελάμβανε και τον Κλαδάρχη Ναυτιλίας, Υποναύαρχο Λ.Σ. κ. Μάμμη Βασίλειο, ο οποίος ήταν και ο τυχερός στο πρώτο φλουρί της Βασιλόπιτας, που θεωρήθηκε και σημαδιακό ότι το έλαβε αξιωματικός στο Λιμενικό Σώμα, τον Λιμενάρχη Σαρωνικού, Πλωτάρχη Λ.Σ. κ. Μηνά Αντώνιο, τον Διοικητή του Λιμενικού Σταθμού Φλοίσβου Ανθυποπλοίαρχο Λ.Σ. κ. Φαλτσέτα Ιωάννη.
Επίσης παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο κ. Ιάσων Αγγελόπουλος Πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων, η Επικεφαλής Δημοσίων Σχέσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων Κα Ρένα Βασιλάκη, εκπρόσωπος του Υπουργού κ. Άδωνη Γεωργιάδη, ο κ. Χρήστος Λαμπρίδης, πρώην Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, και τα στελέχη του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής: κα Λιανού Ευτυχία Γενική Διευθύντρια Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής & Ναυτιλιακών Επενδύσεων, κα Γιαλούτση Σοφία Προϊσταμένη Διεύθυνσης Ναυτιλιακών Επενδύσεων & Θαλάσσιου Τουρισμού (ΔΙΝΕΘΑΤ) και κα Κουφοσωτήρη Ελένη Προϊσταμένη Τμήματος Ανάπτυξης και Θαλάσσιου Τουρισμού.
Από τους φορείς μεταξύ άλλων τίμησαν την εκδήλωση ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πρακτόρων και – FedHATTA, κ. Λύσανδρος Τσιλίδης, ο Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Επαγγελματικών Τουριστικών Ημερόπλοιων Σκαφών – ΠΕΝΕΤΗΣ κ. Νίκος Βουλουμάνος, ο Γενικός Διευθυντής του ΣΕΚΑΠΛΑΣ, υποναύαρχος ΛΣ ε.α. κ. Αργυρακόπουλος Άγγελος, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του «Φοίνιξ» Νηογνώμων κ. Α. Ν. Αρβανιτάκης, ο κ. Παναγιώτης Τσιρόπουλος, Πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Τουριστικών Επαγγελματικών Σκαφών Λαυρίου «Ο ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ», και άλλοι.
Την Πίττα ευλόγησε ως εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Σεραφείμ, της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης πατήρ Ιλαρίων, συνοδευόμενος από τον Ιερολογιώτατο Διάκονο πατέρα Κοσμά.
Στην εισαγωγική της ομιλία η Πρόεδρος του ΣΙΤΕΣΑΠ Κα Ελένη Βρυώνη, καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους, αναφέρθηκε απολογιστικά στην σημαντική συμμετοχή του κλάδου των επαγγελματικών τουριστικών σκαφών στην Ελληνική οικονομία, επεσήμανε τα πολλαπλά προβλήματα, λειτουργικά, φορολογικά, λειτουργικά, διαδικαστικά, που χρήζουν αντιμετώπισης, ή και νομοθετικές αλλαγές, προκειμένου η δραστηριότητα του επαγγελματικού σκάφους ως μορφή θαλάσσιου τουρισμού, να εξελιχθεί και να αναπτυχθεί όπως δικαιούται και της αξίζει και εξέφρασε την αισιοδοξία της για το μέλλον.
Στον χαιρετισμό του ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης αναφέρθηκε γενικότερα στην πολιτική υπέρ του θαλάσσιου τουρισμού του Υπουργείου, στην συνεργασία με το Υπουργείο Ναυτιλίας, στην στρατηγική ανάδειξης του θαλάσσιου τουρισμού και των δραστηριοτήτων του επαγγελματικού τουριστικού σκάφους, που περιλαμβάνεται στις προτεραιότητες της κυβερνητικής πολιτικής, και τόνισε ιδιαίτερα την στόχευση του Υπουργείου Τουρισμού στην διεύρυνση του δικτύου μαρινών και αγκυροβολίων, ενώ διαβεβαίωσε ότι και ο ίδιος και το Υπουργείο είναι δεκτικοί σε προτάσεις του κλάδου.
Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ναυτιλίας κ. Ευάγγελος Κυριαζόπουλος που εκπροσώπησε τον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Γιάννη Πλακιωτάκη που δεν μπόρεσε να παρευρεθεί, διατύπωσε την άριστη συνεργασία με τους φορείς του κλάδου και την προσπάθεια να διευθετηθούν οι δυσλειτουργίες και να απλουστευθούν διαδικαστικά θέματα.
Την στήριξή τους στους επαγγελματίες δήλωσαν και οι παρόντες βουλευτές, καθώς και ο τομεάρχης Ναυτιλίας του ΚΙΝΑΛ.
Επίσης αναγνώστηκαν χαιρετισμοί που είχαν στείλει ο Υφυπουργός Τουρισμού και Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Μάνος Κόνσολας, και ο Γραμματέας του Τομέα Τουρισμού του ΚΙΝΑΛ, πρώην υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γιώργος Νικητιάδης.
Μετά τους χαιρετισμούς ο ΣΙΤΕΣΑΠ απένειμε στο Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή ειδική τιμητική διάκριση «ΣΕ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΥΕΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΘΑΛΑΣΣΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΩΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΟΥ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΥ». Την διάκριση παρέλαβε ο Α΄ Υπαρχηγός του Λ.Σ. αντιναύαρχος κ. Πουλής Κωνσταντίνος, ο οποίος, ευχαριστώντας αναφέρθηκε στο έργο που επιτελεί το Λιμενικό Σώμα και στην συνεργασία με τους επαγγελματίες και υποστήριξη του κλάδου.
Το δεύτερο φλουρί της Βασιλόπιττας βρήκε η κα Ευαγγελία Γκλίγκου, στην οποία επιδόθηκε το σχετικό δώρο που ήταν ένας ΚΥΚΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΜΕ ΔΙΕΘΝΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ SSI, ειδική, ευγενική προσφορά της ΣΧΟΛΗΣ ΚΑΤΑΔΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΥΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟΥ ‘INTERMARE DIVERS’, που διευθύνει ο κ. Γεώργιος Βαρδάκας, Πιστοποιημένος Αδειούχος Επαγγελματίας Δύτης ΥΕΝ #604 και Εκπαιδευτής αυτόνομης κατάδυσης και πρώτων βοηθειών SSI, εκ των επιχειρήσεων που συνεργάζονται με τα μέλη του ΣΙΤΕΣΑΠ.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter