Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Μεγάλο deal στον τουρισμό- επίσημες ανακοινώσεις

tourismos 7756

Η Louis plc ανακοίνωσε την πώληση πέντε ξενοδοχειακών της δραστηριοτήτων στην Ελλάδα σε επενδυτικά ταμεία ακινήτων που διαχειρίζεται η Blackstone. 

Οι ξενοδοχειακές δραστηριότητες που πωλούνται αφορούν το «Grand Hotel» και το «Corcyra Beach» στην Κέρκυρα, το «Zante Beach» και το «Plagos Beach» στην Ζάκυνθο και το «Creta Princess Beach» στην Κρήτη.
Η Louis Hotels θα συνεχίσει να λειτουργεί τα πιο πάνω ξενοδοχεία υπό τη διεύθυνση της HIP, ξενοδοχειακή εταιρεία που ανήκει σε επενδυτικά ταμεία της Blackstone. H Louis Hotels διατηρεί και διαχειρίζεται τις υπόλοιπες 21 ξενοδοχειακές της μονάδες στην Ελλάδα και την Κύπρο.
Η επιχειρηματική αξία (enterprise value) πάνω στην οποία βασίστηκε η ανωτέρω συναλλαγή συμφωνήθηκε στο ποσό των €178,6 εκ. Η καθαρή τιμή πώλησης και το λογιστικό κέρδος που θα προκύψει θα υπολογιστούν κατά την ολοκλήρωση της πώλησης που αναμένεται να λάβει χώρα κατά ή περί το τέλος του 2019 μετά τον διαχωρισμό των πωληθέντων δραστηριοτήτων μέσω μερικής διάσπασης.
Η Louis Hotels θεωρεί την πολυετή και επιτυχημένη παρουσία της στην Ελλάδα ουσιώδους σημασίας και ως εκ τούτου προτίθεται να την ενισχύσει δίδοντας ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα της διαχείρισης ξενοδοχείων.
Σημειώνεται ότι, η ανωτέρω συναλλαγή τελεί υπό την αίρεση έγκρισης από την Επιτροπή Προστασίας Ανταγωνισμού της Ελλάδας και την εκπλήρωση όλων των προνοιών της συμφωνίας.

Νωρίτερα το theseanation έγραφε:

Συγκλίνουσες είναι οι πληροφορίες ότι ετοιμάζεται συμφωνία μεταξύ του Ομίλου Louis και της Blackstone η οποία και θα αγοράσει ξενοδοχειακές μονάδες που ελέγχει ο Όμιλος στην Ελλάδα ο οποίος ωστόσο θα διατηρήσει το management. Τα ξενοδοχεία βρίσκονται σε Κρήτη, Κέρκυρα, και στη Ζάκυνθο και ήδη φέρεται να υπάρχει επενδυτικό πλάνο για την ανακαίνιση των δύο μονάδων στην Κέρκυρα.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter