Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Μάσκες, μπουκάλες και… βατραχοπέδιλα

0καταδυτικός

Στον κοντινό ορίζοντα της νέας ηγεσίας του υπουργείου Τουρισμού έχει μπει ο «καταδυτικός τουρισμός».

Όπως ανέφερε νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Τουρισμού Χ. Θεοχάρης το προσεχές διάστημα το υπουργείο θα σχηματοποιήσει ένα σαφές πλαίσιο για την ανάπτυξη του «καταδυτικού τουρισμού» με στόχο την παρουσίαση ενός νέου «τουριστικού προϊόντος» το οποίο εκτιμάται ότι θα συμβάλει δυναμικά στην τόνωση των τοπικών οικονομιών σε περιοχές που θα οριοθετηθούν τα καταδυτικά πάρκα. Μάλιστα ο υπουργός διευκρίνισε ότι το πλαίσιο αυτό θα συζητηθεί και με τα συναρμόδια υπουργεία αρχής γενομένης από το Ναυτιλίας το οποίο και έχει το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης για τον προσδιορισμό ορισμένων βασικών παραμέτρων του πλαισίου. Είναι αδιανόητο είπε ο κ. Θεοχάρης μια θαλασσινή χώρα να μην εκμεταλλευτεί το πλεονέκτημα σημειώνοντας μάλιστα ότι πρόκειται για μία μορφή τουρισμού που δεν γνωρίζει «περιόδους» όπως άλλες μορφές τουρισμού για να επισημάνει ότι υπάρχουν «φανατικοί οπαδοί» των καταδύσεων που επισκέπτονται τακτικότατα θαλάσσια καταδυτικά πάρκα ανά τον κόσμο ανεξαρτήτων εποχής του έτους. Στο σημείο αυτό ο κ. Θεοχάρης αποκάλυψε και την πρόθεση της ηγεσίας του υπουργείου για την στήριξη «θεματικών κρουαζιέρων» για καταδύσεις όπου οι επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου μεταβαίνουν από το ένα καταδυτικό πάρκο στο άλλο ενώ ταυτόχρονα έχουν την δυνατότητα να γνωρίσουν και την περιοχή που είναι οριοθετημένα τα πάρκα αυτά. Τόσο ο κ. Θεοχάρης όσο και ο υφυπουργός κ. Μ. Κόνσολας τόνισαν τη σημασία του εγχειρήματος για τις τοπικές κοινωνίες σημειώνοντας το εύρος της απασχόλησης και των νέων θέσεων εργασίας που δημιουργεί ο καταδυτικός τουρισμός.
Πέραν αυτού την ηγεσία του υπουργείου τουρισμού απασχολούν και τα «απόνερα» του επικείμενου Brexit και ιδιαίτερα το «τεχνικό τμήμα» της υπόθεσης που σχετίζεται με τις διαδικασίες εισόδου- εξόδου των Βρετανών τουριστών και την ταχύτητα ανταπόκρισης του συστήματος ελέγχου που θα πρέπει να αναπτυχθεί κατά τα πρότυπα που ισχύουν στα αεροδρόμια. Το υπουργείο όπως αναφέρθηκε συνεργάζεται με το υπουργείο Εξωτερικών και τα άλλα συναρμόδια υπουργεία για την εξεύρεση της βέλτιστης αντιμετώπισης των προβλημάτων αυτών.
Όσον αφορά στην πολιτική που θα ακολουθήσει η νέα ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού τόσο ο υπουργός όσο και ο υφυπουργός κ. Θεοαχάρης και Κόνσολας αναφέρθηκαν στην «ποιοτική προσέγγιση» βασικών παραμέτρων που προσδιορίζουν το τουριστικό προϊόν αρχής γενομένης από τον τομέα της τουριστικής εκπαίδευσης. Ο τουρισμός της χώρας έχει και την βιομηχανική αλλά και τη βιοτεχνική πλευρά του είπε οκ. Θεοχάρης σημειώνοντας ότι υπάρχουν εκατοντάδες μικρομεσαίες οικογενειακού χαρακτήρα επιχειρήσεις πέραν των ξενοδοχειακών συγκροτημάτων τα στελέχη των οποίων θα πρέπει να επιμορφωθούν με βάση τα νέα δεδομένα και της απαιτήσεις της τουριστικής αγοράς.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter