Πεμ04252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Με οικολογικό πρόσημο το 56ο Ράλλυ Αιγαίου

0poiath

Υπό την «ομπρέλα» της HELMEPA και τη συμμετοχή εταιριών που προμηθεύουν την αγορά με βιοδιασπώμενα υλικά καθώς και υλικά φιλικά προς το περιβάλλον το φετινό 56ο στη διαδρομή των ετών Ράλλυ Αιγαίου έχει κεντρικό του μήνυμα « # Να Σώσουμε Τις Θάλασσες Μας».


Στην σημασία της προστασίας του θαλασσίου περιβάλλοντος και από τα σκάφη αναψυχής και τα πληρώματά τους αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της HELMEPA Dr. Γ. Γράτσος ο οποίος και υπενθύμισε το έργο που επιτελεί η Ένωση για την προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος με τον γενικό διευθυντή της κ. Δ. Μητσάτσο να υπενθυμίσει και το ρόλο της παιδικής HELMEPA για την ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς στην προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος σημειώνοντας ότι η HELMEPA ήταν η αρχή για την ανάπτυξη και άλλων MEPA’s σε άλλα κράτη με το ίδιο αντικείμενο.
Να σημειωθεί ότι ο ΠΟΙΑΘ σε συνεργασία με την HELMEPA έχει διοργανώσει στα νησιά –σταθμούς δράσεις καθαρισμού ακτών ενώ ιστιοπλόοι, για πρώτη φορά., θα βουτίξουν για τον καθαρισμό θαλάσσιων περιοχών με τη συνδρομή και υποστήριξη και του Πολεμικού Ναυτικού
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΠΟΙΑΘ κ. Ι. Μαραγκουδάκης σημείωσε ότι ο ΠΟΙΑΘ συνεχίζοντας την παράδοση 55 ετών διοργανώνει και φέτος το Διεθνές Ιστιοπλοϊκό Ράλλυ Αιγαίου όντας συντονισμένος με το πνεύμα και τις ενέργειες των διεθνών οργανισμών προστασίας του περιβάλλοντος, στις οδηγίες της Διεθνούς Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας τονίζοντας ότι αφιερώνει την φετινή διοργάνωση σε συνεργασία με την HELMEPA προς το σκοπό αυτό με βασικό μήνυμα «να σώσουμε τις θάλασσες μας». Ο κ. Μαραγκουδάκης ανέφερε ότι πέραν της σειράς των εκδηλώσεων που έχουν προγραμματιστεί στο πλαίσιο της διεξαγωγής του Ράλλυ τα πληρώματα θα χρησιμοποιήσουν βιοδιασπώμενα και λιπασματοποιήσιμα είδη εστίασης. Παράλληλα τόνισε ότι εκτός των περιβαλλοντικών μηνυμάτων η φετινή διοργάνωση περιλαμβάνει και το μήνυμα του Δήμου Μήλου “Take me home” που σκοπό έχει να επαναφέρει το άγαλμα της Αφροδίτης της Μήλου.
Στη φετινή διοργάνωση συμμετέχουν 19 σκάφη με αγωνιστικά πληρώματα και ιστιοπλόους που έχουν διακριθεί σε Ελλάδα και εξωτερικό και η εκκίνηση θα δοθεί την Παρασκευή στο θαλάσσιο χώρο μπροστά από το Θ/Κ «Γεώργιος Αβέρωφ» με νησιά- σταθμούς την Αστυπάλαια και τη Μήλο. Η πρώτη διαδρομή είναι μήκους 170 νμ από το Φάληρο μέχρι την Αστυπάλαια» , με ενδιάμεση «βαθμολογική πόρτα» στο Βαθύ της Σίφνου, ενώ την Τρίτη 23 Ιουλίου θα διεξαχθεί και ένας παράκτιος αγώνας εντός του κόλπου της «Σκάλας ώστε νησιώτες και τουρίστες να απολαύσουν το θέαμα. Την Τετάρτη 24 Ιουλίου τα σκάφη θα αποπλεύσουν ,με προορισμό τη Μήλο και με ενδιάμεση «βαθμολογική πόρτα» στο Φάρο της Σικίνου όπου στο νησί υπάρχει σειρά προγραμματισμένων εκδηλώσεων Τέλος τα σκάφη θα αποπλεύσουν στις 27 Ιουλίου από τον Αδάμαντα και θα τερματίσουν στο «Ναό του Ποσειδώνα» στο Σούνιο. Χορηγοί του αγώνα είναι JOTUN, D.KORONAKIS SA ,TECHNAVA SA, KORRES SA, G4S και το μεταλλικό νερό ΑΥΡΑ με χορηγούς επικοινωνίας τη NOVA, Digital Media την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και  SPORTIME καθώς και την αθλητική ιστοσελίδα WE LOVE SPORTS.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter