Σαβ04202024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Εκδήλωση του INSB Class στο Μαυροβούνιο- Ενεργοποιήθηκε ο yachting σταθμός

0INSB1

Την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019, ο Νηογνώμονας INSB Class σε συνεργασία με το νεοσύστατο γραφείο yachting υπηρεσιών του στο Μαυροβούνιο, διοργάνωσε μια εταιρική εκδήλωση στο Porto Montenegro, στο πλαίσιο της σειράς ενεργειών για την προώθηση της δραστηριότητάς του στην Αδριατική Ακτή και στην επίσημη ενεργοποίηση του yachting σταθμού του INSB Class στην περιοχή, ο οποίος λειτουργεί με την επωνυμία INSB Montenegro.
H εκδήλωση αποτέλεσε μια ιδανική ευκαιρία ώστε να γνωρίσει η τοπική yachting κοινότητα τις εξειδικευμένες υπηρεσίες επιθεώρησης και πιστοποίησης που προσφέρει ο INSB Class σε yachts σε συνάρτηση με το συνολικό μήκος, τον όγκο και την εμπορική ή μη δραστηριότητα τους και να παρουσιαστούν οι αποκλειστικοί επιθεωρητές που εκπροσωπούν το γραφείο του INSB Montenegro και είναι υπεύθυνοι για την εκτέλεση επιθεωρήσεων και την πιστοποίηση σκαφών αναψυχής κατά μήκος της Αδριατικής Ακτής.
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Υπουργός Μεταφορών & Ναυτιλιακών Υποθέσεων του Κράτους του Μαυροβουνίου, κ. Οσμάν Νούρκοβιτς ο οποίος στην εισαγωγική ομιλία του, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε τους φιλικούς δεσμούς μεταξύ του Κράτους του Μαυροβουνίου και της Ελλάδας, καθώς επίσης και την σειρά συνομιλιών που είχε με Στελέχη του INSB Class κατά την πρόσφατη παρουσία του στα Κεντρικά Γραφεία του Νηογνώμονα στην Ελλάδα.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν πάνω από 70 στελέχη που εκπροσωπούν διαφορετικούς κλάδους του yachting. Πιο συγκεκριμένα, εκτός από Στελέχη τοπικών εταιριών Διαχείρισης Yachts και Skippers, στην εκδήλωση συμμετείχαν και εκπρόσωποι των Λιμενικών Αρχών και της Ναυτιλιακής Αρχής του Μαυροβουνίου καθώς και yacht agents, brokers κι εκπρόσωποι ναυπηγείων που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή.
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης έγινε μνεία στο προφίλ του INSB Class, ενώ παρουσιάστηκαν συνοπτικά οι επιθεωρησιακές απαιτήσεις που οφείλουν να εκπληρώνονται για την πιστοποίηση yachts με βάση τους Κανονισμούς Κλάσης του INSB Class καθώς και τις απαιτήσεις της Σημαίας, ενώ έγινε αναφορά στο πεδίο των ελέγχων σε yachts που εκτελούνται από τις Λιμενικές Αρχές.
Πριν το τέλος της εκδήλωσης, δύο από τα πιο επιφανή νηολόγια στον κλάδο του Yachting, το νηολόγιο των Νήσων Μάρσαλ και του Αγίου Βικεντίου και Γρεναδινών, τα οποία έχουν εξουσιοδοτήσει τον INSB Class για την διενέργεια κυβερνητικών επιθεωρήσεων σε yachts που φέρουν την σημαία τους, μέσω εκπροσώπων τους που μετείχαν στην εκδήλωση παρουσίασαν το Πρόγραμμα που ακολουθούν για yachts που είναι εγγεγραμμένα στο νηολόγιό τους.
Ο Νηογνώμονας INSB Class σε μήνυμα του ευχαριστεί όλους όσους συμμετείχαν στην εκδήλωση ενώ εκφράζει την αισιοδοξία του ότι ο αποκλειστικός yachting σταθμός του στο Μαυροβούνιο, ο οποίος λειτουργεί σε συνεργασία και υπό την καθοδήγηση του Κεντρικού Γραφείου στον Πειραιά, θα αποτελέσει έναν πολύτιμο σύμμαχο στην προσανατολισμένη προσπάθεια για ανάπτυξη του INSB Class στον χώρο του yachting.
Το Διεθνές Γραφείο Επιθεωρήσεων Πλοίων – INSB Class είναι ένας ελληνικός οργανισμός επιθεώρησης και κατάταξης πλοίων με πάνω από τέσσερις δεκαετίες παρουσίας στην διεθνή ναυτιλία. Με έδρα τον Πειραιά, ειναι αναγνωρισμένος από 33 Κράτη-Νηολόγια για την κατάταξη πλοίων σε κλάση, την διεξαγωγή επιθεωρήσεων σύμφωνα με τις συμβάσεις του ΙΜΟ καθώς και για την έκδοση σχετικών πιστοποιητικών ασφαλείας πλοίων. Ο νηογνώμονας INSB Class διατηρεί εθνικό αλλά και διεθνές δίκτυο με παρουσία σε πάνω από 50 χώρες.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter