Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

To Σχολείο Τουρισμού OnTour ταξιδεύει για δεύτερη φορά στη Xίο

0STOT Chios

Στις 27 και 28 Μαρτίου θα διοργανωθεί το 2ο Σχολείο Τουρισμού OnTour ΧΙΟΥ, στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Χίου.
Το Σχολείο Τουρισμού OnTour είναι μία εκπαιδευτική, μη κερδοσκοπική δράση, η οποία γεννήθηκε από τη σύμπραξη του Ινστιτούτου του ΣΕΤΕ (ΙΝΣΕΤΕ) και του ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ. Την εθνική διοργάνωση των Σχολείων Τουρισμού OnTour επιμελείται το ΙΝΣΕΤΕ, σε συνεργασία με τους εκάστοτε τοπικούς διοργανωτές. Στόχος του Σχολείου Τουρισμού OnTour είναι να «εξοπλίσει» τους επαγγελματίες του τουρισμού με νέες γνώσεις, ιδέες και δεξιότητες, προσφέροντάς τους κίνητρα και έμπνευση μέσα από εξιδεικευμένους ομιλητές και σύγχρονες θεματικές ενότητες.
Έπειτα από την περσινή επιτυχημένη διοργάνωση του πρώτου Σχολείου Τουρισμού OnTour ΧΙΟΥ με περισσότερους από 310 συμμετέχοντες, 18 εθελοντές, πληθώρα θεματολογιών από 9 εξειδικευμένους ομιλητές του τουριστικού τομέα, αλλά και δύο εξειδικευμένα εργαστήρια, ανανεώνεται το ραντεβού για 2η συνεχόμενη χρονιά. Το 2ο Σχολείο Τουρισμού OnTour ΧΙΟΥ, έρχεται με νέες ιδέες και θεματολογίες, επιδιώκοντας μέσα από το πρίσμα της ενημέρωσης και της συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης, να φέρει κοντά την τοπική κοινωνία και να ενισχύσει την υλοποίηση συνεργιών, αναδεικνύοντας τις αξίες του εθελοντισμού και του συναγωνισμού. Απευθύνεται σε όσους άμεσα ή έμμεσα, απασχολούνται και επηρεάζουν το τουριστικό προϊόν και τις υπηρεσίες της ευρύτερης περιοχής της Χίου.
Τις δύο ημέρες του Σχολείου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εξειδικευμένους εισηγητές, τόσο σε ομιλίες (την πρώτη ημέρα) όσο και σε workshops (τη δεύτερη ημέρα), οι οποίοι θα προσφέρουν σημαντικές γνώσεις μέσα από διαδραστικές εισηγήσεις σε τουριστικά θέματα.
Τις ομιλίες του Σχολείου Τουρισμού OnTour ΧΙΟΥ, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δωρεάν πάνω από 300 συμμετέχοντες, ενώ τα δυο workshops της δεύτερης ημέρας, που θα είναι επίσης δωρεάν, έως και 25 συμμετέχοντες στο καθένα. Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν Πιστοποιητικό Παρακολούθησης από το Διεθνές Πανεπιστήμιο, με έδρα τη Θεσσαλονίκη.
Την τοπική διοργάνωση του Σχολείου Τουρισμού OnTour ΧΙΟΥ, έχουν αναλάβει ο Δήμος και το Επιμελητήριο Χίου, με συντονιστή τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο για θέματα Τουρισμού κ. Δημήτρη Καράλη. Το Σχολείο Τουρισμού OnTour, τελεί υπό την ακαδημαϊκή Αιγίδα του Διεθνούς Ελληνικού Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ενώ Εθνικοί Υποστηρικτές είναι η Effect Communication και η Ε-Survey.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter