Τρι03192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Κοινή βούληση υπ. Τουρισμού και TUI για «τουρισμό 365 ημέρες τον χρόνο» στην Ελλάδα

tui airplane

Η επέκταση του επενδυτικού προγράμματος του TUI σε νέους ελληνικούς προορισμούς και η επιμήκυνση της θερινής περιόδου και η προώθηση της χειμερινής βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης της υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά με τον διευθύνοντα σύμβουλο του τουριστικού ομίλου Φρίντριχ Γιουσέν.
Κατά τη συνάντηση στην Αθήνα επιβεβαιώθηκε η θεαματική πορεία της φετινής τουριστικής χρονιάς για την Ελλάδα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Τουρισμού. Περισσότεροι από 2,8 εκατομμύρια τουρίστες υπολογίζεται ότι θα επισκεφτούν συνολικά την Ελλάδα το 2018, ως αποτέλεσμα της στρατηγικής συνεργασίας του υπουργείου Τουρισμού και του ομίλου TUI, καταγράφοντας σημαντική άνοδο άνω του 10% για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση.
Επίσης, κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Τουρισμού, συζητήθηκαν η δρομολόγηση νέων απευθείας αεροπορικών συνδέσεων από αεροδρόμια του εξωτερικού σε περισσότερα περιφερειακά αεροδρόμια της Ελλάδας και η ενίσχυση των υφιστάμενων με περισσότερες θέσεις. Ακόμα, συνομίλησαν για την περαιτέρω ανάπτυξη της κρουαζιέρας με αφετηρία τα λιμάνια του Πειραιά και του Ηρακλείου και τα αποτελέσματα του πιλοτικού προγράμματος διασύνδεσης αγροτικού και τουριστικού τομέα στην Κρήτη «TUI Cares for Crete», που πραγματοποιεί ο όμιλος μέσω του κοινωφελούς ιδρύματος TUI Care Foundation από το 2017.
Η υπουργός αφού ευχαρίστησε τον κ. Γιουσέν για την «εξαιρετική συνεργασία», ζήτησε την ενεργή στήριξη του ομίλου TUI στην πρωτοβουλία της για την εδραίωση της Ελλάδας στον διεθνή ταξιδιωτικό χάρτη ως παγκόσμιος ελκυστικός προορισμός 365 μέρες το χρόνο, αναβαθμίζοντας το προϊόν ήλιος- θάλασσα, και παράλληλα προωθώντας τις αυθεντικές ταξιδιωτικές εμπειρίες που προσφέρει η Ελλάδα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.
Από τη μεριά του, όπως γίνεται γνωστό, ο κ. Γιουσέν ενημέρωσε την κα Κουντουρά για την απόδοση των κοινών δράσεων που έχουν συμφωνηθεί στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας του υπουργείου και του ομίλου, τόσο για την από κοινού προώθηση του ελληνικού τουρισμού στο εξωτερικό και την υψηλή αύξηση του τουριστικού μεριδίου της Ελλάδας κάθε χρόνο όσο και την εξέλιξη των επενδύσεων του ομίλου στους τομείς της φιλοξενίας, της κρουαζιέρας και των μεταφορών.
Επίσης, ο εκπρόσωπος του ομίλου TUI μετέφερε στην κα Κουντουρά τη βούληση του ομίλου να συμμετέχει δυναμικά στην υποστήριξη του πιλοτικού προγράμματος του υπουργείου Τουρισμού και των Περιφερειών Κρήτης και Νοτίου Αιγαίου «Τουρισμός 365 ημέρες τον χρόνο» σε Κρήτη και Ρόδο την περίοδο 2018-2019.
Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο γενικός γραμματέας ΕΟΤ, Κώστας Τσέγας, ο Τόμας Έλερμπεκ, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του ομίλου TUI και ο Μιχάλης Μαυρόπουλος, περιφερειακός διευθυντής Ανατολικής Μεσογείου της TUI Destination Services.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter