Τετ04242024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Στην προσέλκυση 600 εκ. Κινέζων τουριστών τον χρόνο στοχεύει η Ελλάδα

akropolis 005454

«Στοχεύουμε στην προσέλκυση 500.000- 600.000 Κινέζων τουριστών κατ’ έτος στην χώρα μας, την επόμενη διετία» δήλωσε η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, σε ομιλία της στην εκδήλωση για την παρουσίαση της Alitrip, προσθέτοντας ότι Κινέζοι αξιωματούχοι ανεβάζουν αυτό τον αριθμό στο 1 εκατομμύριο. Στην εκδήλωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, που συνδιοργανώνει με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθήνας, που πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στην Αθήνα, με τίτλο: «Η Alitrip στην Ελλάδα: Ενισχύοντας τον εισερχόμενο τουρισμό από την Κίνα στην Ελλάδα» η υπουργός υπογράμμισε ότι στόχος είναι να κεφαλαιοποιήσουμε τις επαφές της ελληνικής με την κινεζική κυβέρνηση, σε συνεργασία με όλους τους φορείς της χώρας, από την τοπική αυτοδιοίκηση μέχρι τα επιμελητήρια και τους ίδιους τους επιχειρηματίες της χώρας μας.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε η πλατφόρμα Alitrip, του κινεζικού κολοσσού της Alibaba, από τον Kai Cui, αντιπρόεδρο της Alitrip, υπεύθυνο για την αγορά της Ευρώπης, σε 50 κορυφαίες επιχειρήσεις (ξενοδοχεία, ταξιδιωτικά πρακτορεία) και φορείς του ελληνικού τουρισμού και της επιχειρηματικότητας (σύνδεσμοι, επιμελητήρια).

«Με δεδομένο ότι το οικοσύστημα της Alibaba έχει σήμερα περισσότερους από 500 εκατ. Κινέζους χρήστες και το ότι η πλατφόρμα Alitrip αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες για τον τουρισμό στην Κίνα, ο

κοινός στόχος του 1.000.000 Κινέζων τουριστών ετησίως είναι εφικτός σε διάστημα τριετίας» θεωρούν οι Κινέζοι επιτελείς του κινεζικού κολοσσού.

Η κ. Κουντουρά επεσήμανε ότι πριν το 2015 οι Κινέζοι τουρίστες στην Ελλάδα ήταν μεταξύ 15.000 - 20.000, νούμερο που έχει ανέβει στις 150.000 και πλέον: «Είναι μία σημαντική αύξηση, έστω κι αν το νούμερο ακόμη δεν μας ικανοποιεί, αν ληφθεί υπόψη ότι οι Κινέζοι που ταξιδεύουν στην Ευρώπη είναι 15 εκατομμύρια.

Η Κίνα είναι στρατηγικός εταίρος της Ελλάδας και θέλουμε να έχουμε αμοιβαία οφέλη, κάτι το οποίο έχει δηλώσει και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, με ισχυρή βούληση για την ανάπτυξη διμερών σχέσεων σε τουριστικό κι επενδυτικό επίπεδο. Το 2017 είναι μία χρονιά σημαντικών διεργασιών των μεταξύ μας σχέσεων κι εργασιών που ανοίγουν τον δρόμο για νέες συνεργασίες.

Κλειδί για την τουριστική ανάπτυξη θα αποτελέσει και η επικείμενη έναρξη, από το φθινόπωρο, της απευθείας αεροπορικής σύνδεσης Αθήνας- Πεκίνου» ανέφερε η υπουργός.

 

Πηγή: ΑΠΕ

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter