Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Έλενα Κουντουρά: Όλοι οι Ρώσοι θα παίρνουν βίζα εισόδου εντός 48 ωρών

koyntoyra 0053

Η Ελλάδα από τον Ιούνιο άρχισε να δίνει στους Ρώσους, οι οποίοι δεν έχουν παραβιάσει το καθεστώς θεωρήσεων, βίζες που ισχύουν στη ζώνη Σένγκεν διάρκειας τριών έως πέντε ετών, δήλωσε η Ελληνίδα υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά στην κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε στη Μόσχα με την αναπληρώτρια υπουργό Πολιτισμού της Ρωσικής Ομοσπονδίας Άλα Μανίλοβα. «Οι τουρίστες, που δεν έχουν παραβιάσει το καθεστώς θεωρήσεων, θα μπορούν να παίρνουν τώρα βίζα πολλαπλής χρήσεως που θα ισχύει από 3 έως 5 χρόνια», δήλωσε η κ. Κουντουρά.

Ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στην Μόσχα Ιωάννης Πεδιώτης συμπλήρωσε ότι δεν υπάρχουν οποιοιδήποτε ιδιαίτεροι όροι, για να πάρει κάποιος βίζα πολλαπλής χρήσεως, εκτός από τα απαραίτητα έγγραφα. «Μέχρι τώρα δίναμε βίζες πολλαπλής χρήσεως που ισχύουν για ένα χρόνο, αλλά από τον Ιούνιο αρχίσαμε να δίνουμε βίζες που ισχύουν για τρία χρόνια, και για πέντε εάν κάποιος δεν έχει παραβιάσει το καθεστώς βίζας», συμπλήρωσε μετά τη δήλωση της υπουργού.

Η κ. Κουντουρά υπογράμμισε ότι τα προβλήματα με τις καθυστερήσεις που αφορούν την έκδοση βίζας, τα οποία δημιουργήθηκαν στις αρχές Απριλίου στο προξενείο της Ελλάδας στη Μόσχα, ήταν τεχνικού χαρακτήρα. «Το πρόβλημα οφείλονταν στο πρόγραμμα που χρησιμοποιούσαμε τότε. Όμως τώρα ενισχύσαμε το προσωπικό του προξενείου με νέους συνεργάτες, αυξήθηκε κατά 70 άτομα και για την έκδοση βίζας χρειάζονται 48 ώρες. Θέλω να σας διαβεβαιώσω, ότι τώρα όλοι οι τουρίστες που απευθύνονται στο προξενείο για να πάρουν βίζα, θα την παίρνουν εντός 48 ωρών από την στιγμή που υποβάλλουν τα απαραίτητα έγραφα», πρόσθεσε η κ. Κουντουρά.

Η ίδια διαβεβαίωσε, ότι το προξενείο είναι έτοιμο να αντέξει και μια αύξηση του αριθμού των αιτήσεων για έκδοση βίζας τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

 

Πηγή: ΑΠΕ

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter