Πεμ04182024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Συνεδρίασαν οι υπουργοί τουρισμού του ΟΣΕΠ

osep-sinodos

Στο πλαίσιο της ελληνικής προεδρίας στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου ( ΟΣΕΠ ) πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αθήνα σύνοδος των αρμοδίων για θέματα Τουρισμού υπουργών των κρατών μελών του ΟΣΕΠ.

Η Υπουργός Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη ανακοινώνοντας τα συμπεράσματα της συνόδου είπε ότι συμφωνήθηκε η προώθηση και ενθάρρυνση της ανάπτυξης ειδικών και εναλλακτικών μορφών Τουρισμού, του Γαστρονομικού Τουρισμού και του Οινοτουρισμού στις χώρες του ΟΣΕΠ. Η υπουργός επεσήμανε ότι συζητήθηκαν οι καλύτεροι δυνατοί τρόποι ώστε οι μορφές αυτές Τουρισμού να αξιοποιηθούν για τη δημιουργία θέσεων εργασίας, για την προσέλκυση ξένων παραγωγών ταινιών, την προβολή τοπικών προϊόντων, την ανάδειξη περιφερειακής και τοπικής κουζίνας στην περιοχή του ΟΣΕΠ.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ανέφερε ότι ο Αγροτουρισμός και ο Οινοτουρισμός θεσμοθετήθηκαν φέτος στην Ελλάδα με νόμο που πέρασε από το Κοινοβούλιο και ότι για πρώτη φορά τίθεται πλαίσιο ώστε να βοηθηθεί η ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα και να υπάρξει αύξηση εξαγωγών.

Όπως επεσήμανε η κ. Κεφαλογιαννη στη συνέντευξη Τύπου μετά το πέρας των εργασιών, στη σύνοδο υπογραμμίστηκε ότι οι ειδικές και εναλλακτικές μορφές Τουρισμού μπορούν να ενισχύσουν την ταξιδιωτική εμπειρία, να αμβλύνουν την εποχικότητα του και να συνεισφέρουν στην αύξηση της απασχόλησης.

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter