Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Αναβάθμιση τουριστικής εκπαίδευσης και κατάρτισης

hatta

Ο Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ) χαιρετίζει τις εξαιρετικές πρωτοβουλίες του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Λοβέρδου και της Υπουργού Τουρισμού κας. Κεφαλογιάννη που έχουν στόχο την αναβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης και κατάρτισης και συγκεκριμένα τη διαμόρφωση σύγχρονων προγραμμάτων σπουδών σε όλες τις βαθμίδες της τουριστικής εκπαίδευσης, τη δυνατότητα σε όσους σπουδάζουν στις σχολές τουρισμού να έχουν μια διέξοδο στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και βέβαια τη δημιουργία ξενόγλωσσων πανεπιστημιακών τμημάτων σχετικών με τη διοίκηση του τουρισμού που θα απευθύνονται σε αλλοδαπούς.

Ιδιαίτερα η δημιουργία ξενόγλωσσων πανεπιστημιακών τμημάτων θα δώσει αφενός στους φοιτητές την ευκαιρία να καταρτιστούν σε μία χώρα με τεράστια τουριστική εμπειρία αφετέρου στην Ελλάδα τη δυνατότητα να εδραιωθεί ως ένα κέντρο σύγχρονης τουριστικής εκπαίδευσης

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του ΗΑΤΤΑ κ. Λ. Τσιλίδης: «Οι πρωτοβουλίες αυτές μόνο θετικά μπορούν να συμβάλλουν στην αναδιάρθρωση του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος και μάλιστα στο τομέα του τουρισμού ο οποίος, δυστυχώς, στερείται συνδυασμένης και επαρκούς θεωρητικής και κυρίως πρακτικής κατάρτισης.

Ο ΗΑΤΤΑ έχοντας τεχνογνωσία και πολυετή εμπειρία στην τουριστική εκπαίδευση και γνωρίζοντας τις επιτυχημένες «συνταγές», που εφαρμόζονται σε άλλες χώρες με προηγμένα τουριστικά , εκπαιδευτικά προγράμματα, είναι στη διάθεση των Υπουργών προκειμένου να συμβάλλει στην επίτευξη του στόχου».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter