Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Σαμαράς: Στοιχεία πολιτικής βελτίωσης της τουριστικής ανταγωνιστικότητας

germanoi touristes

Στοιχεία της πολιτικής περαιτέρω βελτίωσης της τουριστικής ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας, αλλά και κινήσεις για τη διείσδυση σε νέες αγορές παρέθεσε προ ολίγου από του βήματος της γ. σ. του ΣΕΤΕ ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς ο οποίος αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην συνεισφορά του τουριστικού τομέα στην εθνική οικονομία.

Ο πρωθυπουργός «στάθηκε» στο θέμα της φορολόγησης ενώ αναφέρθηκε στην στη μείωση του ΦΠΑ εστίασης από το 23% στο 13%, προαναγγέλλοντας ανάλογα βήματα για την ελάφρυνση των φορολογικών βαρών κατά την επόμενη τετραετία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρωί στις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που έγιναν στον τουριστικό τομέα τα δύο τελευταία χρόνια και στους στόχους της νέας χρονιάς, αναφέρθηκε η υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, μιλώντας στην «κλειστή» συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων. Να σημειωθεί ότι η κ. Κεφαλογιάννη ζήτησε τη συνεργασία όλων των τουριστικών φορέων.
Από την πλευρά του πρόεδρος του ΣΕΤΕ, αφού έκανε μία συνοπτική αναδρομή στις βασικές μεταρρυθμίσεις και στα μέτρα που εφαρμόστηκαν και που ευνοούν τον τουρισμό, ενώ απαρίθμησε τα 11 ζητήματα επί των οποίων θα πρέπει να επικεντρωθεί η προσοχή της κυβέρνησης ή τα οποία απασχολούν τον τουριστικό κόσμο και χρήζουν αντιμετώπισης μεταξύ των οποίων και το φορολογικό.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter