Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Στα «σκαριά» διάσκεψη σε επίπεδο ΕΕ για τον θαλάσσιο και παράκτιο τουρισμό

Costa Deliziosa 2010-07-01 3

Ετοιμασίες ξεκινούν άμεσα προκειμένου στις 14 Μαρτίου το υπουργείο Τουρισμού να διοργανώσει , στην Αθήνα, διάσκεψη υψηλού επιπέδου για τον θαλάσσιο και τον παράκτιο τουρισμό κατά τη διάρκεια της οποίας θα ανακοινωθεί το πλαίσιο πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με θέμα «Προκλήσεις και τις Ευκαιρίες του Θαλάσσιου και του Παράκτιου Τουρισμού στην ΕΕ».

Η διάσκεψη θα αποτελέσει ευκαιρία για την ανταλλαγή απόψεων και πρακτικών των υψηλόβαθμων αξιωματούχων του ευρωπαϊκού τουρισμού σχετικά με τον παράκτιο τουρισμό, τον τουρισμό κρουαζιέρας, το yachting, τη διαχείριση των ακτών, τα θαλάσσια clusters, τη συνεργασία μεταξύ του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα.
Η σχετική ανακοίνωση έγινε στο πλαίσιο της γνωστοποίησης των πρωτοβουλιών του υπουργείου Τουρισμού στο πλαίσιο της άσκησης των καθηκόντων που απορρέουν από την ελληνική προεδρία στην ΕΕ η οποία και άρχισε τυπικά σήμερα.
Με βάση τα στοιχεία η συνεισφορά των τομέων του θαλάσσιου τουρισμού στην οικονομική μεγέθυνση και την πραγματική οικονομία της ΕΕ είναι εξαιρετικά σημαντική, καθώς διατηρεί 327.000 άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας αποφέροντας ετησίως 38 δισ. ευρώ.
Να σημειωθεί ότι όπως τονίστηκε κατά τη διάρκεια των σχετικών ανακοινώσεων η Ελλάδα αποδίδει ιδιαίτερη έμφαση στον θαλάσσιο και παράκτιο τουρισμό ενώ γνωστές είναι και οι παρεμβάσεις που έχουν επιχειρηθεί από κοινού και με το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου για την τόνωση της κρουαζιέρας και του yachting αλλά και όλων των μορφών του παράκτιου τουρισμού.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στα «παράπλευρα θέματα» έχει ενταχθεί προς συζήτηση και το καθεστώς χορήγησης VISA και με δεδομένο ότι στις κρουαζιέρες αλλά και στις δραστηριότητες yachting υπάρχουν «πελάτες» από μη χώρες μέλη με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τις διαδικασίες που προβλέπονται στα κοινοτικά λιμάνια κατά την από-επιβίβαση τέτοιων ατόμων. Ωστόσο το συγκεκριμένο θέμα αποτελεί αντικείμενο και των αρμοδίων για θέματα διπλωματίας-εξωτερικών υπουργεία της ΕΕ και μάλιστα σε χρονική συγκυρία που θέματα λαθρομετανάστευσης βρίσκονται στις πρώτες θέσεις της ατζέντας θεμάτων που ήδη είναι υπό συζήτηση.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter