Πεμ04182024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Τελετή λήξης του Φεστιβάλ ΛΕΑ

0ΛΕΑ

Η τελετή λήξης του 10ου Φεστιβάλ ΛΕΑ, του φεστιβάλ της λογοτεχνίας των χωρών της Ιβηρικής Χερσονήσου και της Λατινικής Αμερικής, πραγματοποιήθηκε όπως κάθε χρόνο, στο Αμφιθέατρο του Ομίλου «Τσάκος», την Τρίτη 19 Ιουνίου. Η εκδήλωση οργανώθηκε με την υποστήριξη και τη χορηγία του εν Ουρουγουάη Ιδρύματος «Μαρία Τσάκος», το οποίο φέτος συμπληρώνει σαράντα χρόνια προσφοράς στον Ελληνισμό, στην Ουρουγουάη και κατ’ επέκταση σε όλη τη Λατινική Αμερική.
Στην εκδήλωση παρέστησαν οι Πρέσβειρες του Παναμά κα Cristina Liakopulos de Papadikis και της Χιλής κα Pia Maria Busta, ο Πρέσβης της Βραζιλίας κος Cesario Melantonio Neto, ο Πρέσβης της Ουρουγουάης κος Enrique Loedel και ο Πρέσβης της Ισπανίας κος Enrique Viguera. Την εκδήλωση παρακολούθησαν προσωπικότητες από τον χώρο της ναυτιλίας, των επιχειρήσεων, των τραπεζών, της διπλωματίας, των γραμμάτων και των τεχνών, καθώς επίσης και πολλοί φίλοι του Ιδρύματος και του Φεστιβάλ που γέμισαν ασφυκτικά το Αμφιθέατρο.
Η εκδήλωση περιλάμβανε την παρουσίαση της ισπανικής έκδοσης του βιβλίου «The Modern Greek Language» του Άγγλου ελληνιστή Peter Mackridge, από την καθηγήτρια ελληνικών στο Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος» στο Μοντεβιδέο και μία εκ των τριών μεταφραστών του βιβλίου κα Soraya Ochoviet. Το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης ήταν αφιερωμένο στον Οδυσσέα Ελύτη όπου μίλησαν για το έργο του η ποιήτρια κα Ιουλίτα Ηλιοπούλου, η μεταφράστρια κα Νίνα Αγγελίδου και ο ποιητής κος Δημήτρης Καλοκύρης. Στη διάρκεια του αφιερώματος η κα Ηλιοπούλου παρουσίασε τη νέα πολύγλωσση έκδοση του βιβλίου «Ο κόσμος ο μικρός, ο μέγας! του Οδυσσέα Ελύτη με τη μουσική του Γιώργου Κουρουπού» ενώ ο κος Καλοκύρης απήγγειλε στίχους επιλεκτικά.
To πρόγραμμα της εκδήλωσης έληξε με τη μουσική παράσταση του Χιλιανού κουιντέτο πνευστών CODA και κατόπιν ακολούθησε δεξίωση στις εγκαταστάσεις του Ομίλου Τσάκος για τη επιτυχή λήξη του Φεστιβάλ.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter