Πεμ04252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Κ. Μητσοτάκης : Είμαστε πολλοί λίγοι για να είμαστε διχασμένοι- Υποσχέθηκα ανάπτυξη

0Μητσοτάκης

Ενωτικός εμφανίστηκε ο νέος πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης στο μήνυμά του με αφορμή την νίκη της ΝΔ στις εκλογές.

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα εργαστεί για την ανάπτυξη του τόπου, για όλους τους Έλληνες, για νέες επενδύσεις και θέσεις εργασίας ενώ ζήτησε και από αυτούς που έφυγαν στο εξωτερικό να διατηρήσουν το βλέμμα τους στην Ελλάδα. Ο νέος πρωθυπουργός σημείωσε ότι η Βουλή θα συνεχίσει το έργο της καθώς δεν πρέπει να χαθεί χρόνος και υπενθύμισε τις δεσμεύσεις του για ανάπτυξη τονίζοντας ότι το κύρος της Δημοκρατία και των θεσμών θα αποκατασταθεί.

Αλ. Τσίπρας: Το 32% μας καθιστά τη μεγάλη δύναμη της δημοκρατικής παράταξης

Οι πολίτες έκαναν τις επιλογές τους. Η λαϊκή ετυμηγορία είναι για μας απόλυτα σεβαστή, δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας για το εκλογικό αποτέλεσμα. Στη δημοκρατία η εναλλαγή στη διακυβέρνηση αποτελεί την πεμπτουσία της Δημοκρατίας. Θα υποδεχτώ αύριο τον κ. Μητσοτάκη στο μέγαρο Μαξίμου, δεν θα επαναλάβω ότι έκαναν οι αντίπαλοί μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι εδώ ισχυρός, από τη θέση της Αξιωματικής αντιπολίτευσης για να το αποτρέψει, εκδηλώσεις ρεβανσισμού απέναντι στις κοινωνικές κατακτήσεις δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.Η Ελλάδα που παραδίδουμε στη νέα κυβέρνηση δεν έχει καμιά σχέση με την Ελλάδα που παραλάβαμε. Η εκλογική επικράτηση της ΝΔ είναι σήμερα καθαρή. Το εκλογικό αποτέλεσμα ωστόσο, μόνο στρατηγική ήττα δεν είναι για τον ΣΥΡΙΖΑ όπως πολλοί επεδίωξαν και πολέμησαν για να συμβεί. Θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ και η Προοδευτική Συμμαχία να μετασχηματιστούν σε μια μεγάλη προοδευτική δημοκρατική παράταξη, με ευθύνη για το παρόν και το μέλλον του τόπου. Θα δουλέψουμε δε σκληρά, και με πείσμα, το επόμενο διάστημα, ώστε η νίκη της ΝΔ να αποδειχθεί και πρόσκαιρη. Θα είμαστε λοιπόν εδώ πιο έμπειροι και πιο δυνατοί για να συνεχίσουμε αυτόν τον αγώνα.

Μετασχηματισμός

Ο κ. Τσίπρας απόψε από το Ζάππειο ανήγγειλε και την έναρξη της διαδικασίας μετασχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα πολιτικό κόμμα που θα εκφράσει την προοδευτική αριστερά με εξέταση όλων εκείνων των στοιχείων που οδήγησαν σε αυτό το αποτέλεσμα αλλά με το βλέμμα στραμμένο μπροστά και όχι πίσω όπως χαρακτηριστικά είπε ώστε όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου ο ΣΥΡΙΖΑ να επανέλθει σε κυβερνητικά αξιώματα

Παράδοση του πρωθυπουργικού γραφείου

Νωρίτερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας τηλεφώνησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον συνεχάρη, σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.Επιπλέον, τον ενημέρωσε ότι αύριο θα τον περιμένει κανονικά για την παράδοση στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η ροή των αποτελεσμάτων με ενσωμάτωση 45%: Προβάδισμα ΝΔ με 8,3%, θρίλερ με την είσοδο στη Βουλή της Χρυσής Αυγής

Στο 8,3% είναι η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ με ενσωματωμένο σχεδόν το 45% της επικράτειας, είσοδο στη Βουλή εξασφαλίζουν τόσο η ΜεΡΑ25 όσο και η Ελληνική Λύση, ενώ σε θρίλερ φέρεται ότι θα εξελιχθεί η περίπτωση της Χρυσής Αυγής, η οποία βρίσκεται κοντά στο όριο του 3%.
Σύμφωνα με την μέχρι τώρα καταμέτρηση, η ΝΔ έχει ποσοστό 39,73% και λαμβάνει 158 έδρες. Ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 31,45% λαμβάνει 86 έδρες και ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 8,11% και 22 έδρες, το ΚΚΕ με 5,34% και 15 έδρες, η Ελληνική Λύση με 3,81% και 10 έδρες και η ΜέΡΑ25 με 3,41% και 9 έδρες. Η κατανομή των εδρών διαμορφώνεται με δεδομένο ότι η Χρυσή Αυγή, η οποία βρίσκεται στο 2,99% δεν θα καταφέρει να εισέλθει στη Βουλή. Εάν υπερβεί το όριο εισόδου που είναι το 3% η κατανομή των εδρών θα αλλάξει κυρίως σε βάρος της ΝΔ, η οποία σε αυτό το ενδεχόμενο εκτιμάται ότι θα λάβει 154-155 έδρες.

Η ορκωμοσία

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Πειραιώς, η ορκωμοσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Προεδρικό Μέγαρο θα γίνει αύριο στις 13:00. Ο Ερντογάν τηλεφώνησε στον Κυρ. Μητσοτάκη για να τον συγχαρεί ενώ έγινε και τηλεφωνική επικοινωνία του Κώστα Καραμανλή με τον νέο πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η νέα κυβέρνηση

Στο μεταξύ απόψε κυκλοφόρησαν πληροφορίες για τη δομή του κυβερνητικού σχήματος της ΝΔ. Σύμφωνα με τα μέχρι ώρας γνωστά το νέο κυβερνητικό σχήμα θα αναγγελθεί αύριο μετά την οκωμοσία Μητσοτάκη και θα ορκιστεί αμέσως ενω οι παραδόδεις παραλαβές των υπουργείων, αν κάτι δεν αλλάξει, θα γίνουν την Τρίτη το πρωί.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter