Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Εκδήλωση για τις ευρωεκλογές παρουσία του επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της Ν.Δ Βαγγέλη Μεϊμαράκη

0Μειμαράκης

«Το εγχείρημα της Ευρώπης πέτυχε, διότι βασίστηκε στις δυνάμεις που πίστεψαν στα θαυμαστά που μπορούν να πετύχουν ενωμένοι οι λαοί. Και αυτές οι αξίες πρέπει να είναι η βάση που θα προχωρήσει η Ένωση στο μέλλον», δήλωσε ο γραμματέας ΠΕ ΝΔ και βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης, στην εκδήλωση «Ευρωεκλογές 2019: Για μια δυνατή Ελλάδα σε μια ισχυρή Ευρώπη», που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο, με την συμμετοχή του επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλη Μεϊμαράκη και 7 ακόμη υποψήφιων ευρωβουλευτών.
Όπως σημείωσε ο κ. Αυγενάκης: « Οι θεμελιώδεις αξίες στις οποίες χτίστηκε το οικοδόμημα της ΕΕ, οι αξίες της ειρήνης, της δημοκρατίας, της ελευθερίας, της ισότητας, των ατομικών δικαιωμάτων, της δικαιοσύνης, της αλληλεγγύης παραμένουν επίκαιρες. Τώρα ανοίγεται μπροστά μας ένας νέος δρόμος, με νέες προκλήσεις. Σε μια Ευρώπη που αλλάζει. Σε μια Ευρώπη που απειλείται από τις δυνάμεις του λαϊκισμού και του εθνικισμού.Η χώρα μας ήταν η πρώτη η οποία βίωσε τις αρνητικές συνέπειες τους λαϊκισμού στην εξουσία».
Στην ομιλία του ο γραμματέας ΠΕ της Ν.Δ έκανε επίθεση στην κυβέρνηση με φόντο τις εξαγγελίες και τα εγκαίνια των έργων που πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός κατά την περιοδεία του.
«Ο κ. Τσίπρας, πιστός στο λαϊκισμό του, συνεχίζει να εγκαινιάζει ανύπαρκτα έργα: Μετά «τους μουσαμάδες» στο μετρό της Θεσσαλονίκης, εγκαινιάζει και ανύπαρκτα έργα στο Ηράκλειο! Μάλιστα, απέκτησε και νέα συνήθεια: εγκαινιάζει και έργα που λειτουργούν εδώ και χρόνια όπως το Φράγμα Αποσελέμη, το οποίο, κατά τα 4 χρόνια λειτουργίας του, έχει ήδη τροφοδοτήσει του νομούς Ηρακλείου και Λασιθίου συνολικά με 21 εκατ. κυβικά νερό. Η κυβέρνηση δεν έχει να παρουσιάσει το παραμικρό έργο. Κανένα νέο έργο. Όλα τα έργα -και ο οδικός άξονας Ηράκλειο-Μεσαρά και ο δρόμος Γούρνες-Χερσόνησος και το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι και πολλά άλλα- έχουν την αφετηρία τους στις κυβερνήσεις της ΝΔ, φέρουν τη σφραγίδα της ΝΔ» είπε ο κ. Αυγενάκης που αναφέρθηκε και στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη και την παρουσία του στην περιοδεία του πρωθυπουργού: «Ο πρωθυπουργός είπε ακόμα ότι «μιλά στις ψυχές των ανθρώπων». Την ίδια στιγμή, όμως, που χαριεντίζονταν στις Αρχάνες με τον Πολάκη, η εκπομπή του Παπαχελά αποκάλυπτε, με αδιάσειστα στοιχεία, τους εγκληματικούς διαλόγους και τις συγκλονιστικές εικόνες της τραγωδίας στο Μάτι. Αφού κατέρρευσε το δίλημμα παλιό - νέο, αφού κατέρρευσε το αφήγημα περί διαπλοκής, αφού κατέρρευσε το επιχείρημα της ακροδεξιάς Νέας Δημοκρατίας, αναζητούν ένα νέο αφήγημα. Και βρήκαν τον Πολάκη. Εμείς είμαστε με τους πολλούς, όχι με τους Πολάκηδες» είπε ο Λευτέρης Αυγενάκης.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας: Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Γιάννης Ανδρουλάκης, Νίκος Δούκας, Παύλος Ελευθεριάδης, Θοδωρής Καλαμπόκης, Βασιλική Λαζαράκου, Ελένη Παναγιωταρέα, και Γιώργος Ξηραδάκης.
Ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου Βαγγέλης Μεϊμαράκης επεσήμανε: «Η Ευρώπη διέρχεται περίοδο αποσταθεροποίησης και βαθιάς υπαρξιακής κρίσης. Γι' αυτό χρειάζεται επανεκκίνηση μέσα από μια νέα κοινωνική αντίληψη και περισσότερη αποτελεσματική συνεργασία ώστε να περιφρουρήσει αποτελεσματικά τις κοινές ευρωπαϊκές αξίες» ενώ ο κ. Γιάννης Ανδρουλάκης ανέφερε πως: «Η απόφαση μου να αναμειχθώ ενεργότερα με την πολιτική και η ανταπόκρισή μου στην τιμητική πρόταση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας οφείλεται πρωτίστως στην πίστη μου στο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη».
Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Νίκος Δούκας σημείωσε: «Η υποψηφιότητα μου αποτελεί ένα κάλεσμα προς εκείνο το τμήμα της κοινωνίας μας που πιστεύει στις δυνάμεις του και επιζητεί δίκαιες αγωνιστικές συνθήκες ώστε να δημιουργεί και να παράγει, προς όφελος της χώρας μας που αξίζει καλύτερα» και ο κ. Παύλος Ελευθεριάδης υπογράμμισε ότι «θα υπερασπιστώ τις αξίες της Ελλάδας και της Ευρώπης με αποτελεσματικότητα και πειστικότητα, χωρίς καμία ανασφάλεια ή αμφιβολία για την θέση της Ελλάδας ως πρωταγωνίστριας στην Ευρωπαϊκή οικογένεια».
Ο κ. Θοδωρής Καλαμπόκης τόνισε «Θέλω να είμαι η φωνή των νέων ανθρώπων στο Ευρωκοινοβούλιο, και όλων των Ελλήνων που ελπίζουν σε ένα καλύτερο αύριο» και η κ. Βασιλική Λαζαράκου ανέφερε: «Στόχος μου είναι να αποτελέσω μια δυνατή φωνή που θα προασπίζεται τα εθνικά μας συμφέροντα και να συμβάλλω με την εμπειρία μου ώστε η χώρα μας, μέσα από σωστές στρατηγικές, να γίνει πρωτοπόρος στην ανάπτυξη ενός ασφαλούς χρηματοοικονομικού περιβάλλοντος».
Το παρών έδωσε και η κ. Ελένη Παναγιωταρέα που σημείωσε πως: «Οι Ευρωεκλογές αυτές θα κρίνουν την κατεύθυνση της Ευρώπης, και επομένως και την θέση μας σ' αυτήν» ενώ τέλος ο κ. Γιώργος Ξηραδάκης τόνισε: «Η Ευρώπη χρειάζεται ένα διαφορετικό μοντέλο ανάπτυξης κι αυτό μπορεί να το βρει μέσα από την εξωστρέφεια που χαρακτηρίζει τον Έλληνα πόσο δε μάλλον την Ελληνική ναυτοσύνη».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter