Πεμ04252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΕΙΡΑΙΑ - Νίκος Βλαχάκος: Ένας εθελοντής – «χαμένος» με μέλλον...

βλαχακος

Γράφει η Σοφία Λαλιωτίτη

 

Συγκρατείστε το όνομα: Νίκος Βλαχάκος.

Υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά (για τα μάτια του κόσμου) πήρε το χρίσμα από την ΝΔ και τον πρόεδρό της Κυριάκο Μητσοτάκη με μια σφιχτή χειραψία, από την οποία ωστόσο, έλειπε το σήμα της νίκης, καθώς η συντηρητική παράταξη έχει προεξοφλήσει και εν πολλοίς έχει αποδεχτεί τη -σχεδόν βέβαιη-νίκη Μώραλη στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας.

Η παραμονή του διδύμου Μαρινάκη-Μώραλη στην δημαρχία αποτελεί το επικρατέστερο σενάριο που ενισχύεται και δημοσκοπικά, με τη σφήνα Βλαχάκου να το ενδυναμώνει και να το στηρίζει στις εκλογικές ζυμώσεις.

Επιπλέον, ο παραδοσιακός δεξιός και πρώην δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος «το φυλάει μανιάτικο» μετά την προδοσία που είχε υποστεί από συνεργάτες του, οι οποίοι εν μια νυκτί στη κυριολεξία, στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, αυτομόλησαν για την παράταξη Μώραλη και όπως όλα δείχνουν, εντός ημερών αναμένεται να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για το δήμο Πειραιά.

Η εκδίκηση λένε ότι είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο και ο συνδυασμός Μιχαλολιάκου μπορεί να ανακατεύει την τράπουλα, αλλά απευθύνεται σε ένα ήδη κατακερματισμένο ακροατήριο και πως άραγε θα πείσει τους παλιούς του ψηφοφόρους να τον εμπιστευτούν ξανά, όταν σχεδόν κάθε Πειραιώτικο σπίτι, έχει και από έναν κολλητό ή συγγενή υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο που κατεβαίνει με τον συνδυασμό Μώραλη;

Επιπροσθέτως, η έλλειψη αγωνίας στο λιμάνι προβάλει συνάμα και ένα μη αξιόπιστο εναλλακτικό αφήγημα για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ και της υποψηφιότητας του Νίκου Μπελαβίλα.

Μία πρόταση που θα αφομοιώσει τη δυσαρέσκεια των πολιτών απέναντι στην κυβέρνηση.

Πάντως, το χαρτί του Βλαχάκου θα μπορούσε να αποτελέσει το αντίβαρο στην κυριαρχούσα ποδοσφαιροποίηση της πολιτικής ζωής στον δεύτερο μεγαλύτερο δήμο της χώρας, εάν η ΝΔ επένδυε σοβαρά στον μπον βιβέρ Πειραιώτη και γιατρό στο επάγγελμα.

Η παράταξη που πνέει αέρα νίκης στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, έχει πεισθεί ή μάλλον τα έχει βρει με τον σημερινό δήμαρχο και είναι πλέον ασύμφορο να αμφισβητήσει την πολιτική της δημοτικής αρχής Μώραλη μετά από 4,5 χρόνια και βγάζει «οφ σάιντ» τον Βλαχάκο, σε έναν φιλικό αγώνα, με το φυλλάδιο να καταγράφει «πέναλτι» με προδιαγραφές νίκης του Μώραλη.

Μία υποψηφιότητα που στηρίζεται από οικονομικούς παράγοντες, και άλλους επαγγελματικούς κλάδους της πόλης.

Από την άλλη πλευρά, ο Νίκος Βλαχάκος, ιδιαίτερα συμπαθής και προσιτός, κουβαλά ένα ηχηρό και ηρωικό όνομα, το οποίο φέρει και κεντρικός δρόμος στην Αγία Σοφία, στη μνήμη του αδελφού του Αντιπλοιάρχου Παναγιώτη Βλαχάκου που έπεσε εν ώρα καθήκοντος, το 1996 κατά τη διάρκεια της κρίσης στα Ίμια.

Η Νέα Δημοκρατία κλείνει το μάτι στον συνδυασμό του Μώραλη και ρίχνει στη μάχη τον Βλαχάκο, ένα πρόσωπο που αφενός δεν έκρυψε ποτέ πως οι φιλοδοξίες του είναι πέρα και πάνω από την καρέκλα του Δημάρχου και αφετέρου είναι ιδιαίτερα αγαπητός και αποδεκτός στους Πειραιώτες, διαπερνώντας πολιτικές γραμμές και κόκκινες γραμμές.

Στις εκλογές του 2012 ήταν υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στην Α’ Πειραιά.

Έχει διατελέσει νομαρχιακός σύμβουλος Πειραιώς και Νήσων, δημοτικός σύμβουλος, γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά

και μέλος του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά.

Εργάζεται εδώ και 22 χρόνια ως γενικός χειρουργός στο Τζάνειο νοσοκομείο Πειραιά.

Πρόκειται για ένα βιογραφικό που ορίζει την επιδίωξη του. Να γίνει βουλευτής, με τις ευλογίες της παράταξης που ανήκει.

Ένας απώτερος σκοπός που δεν προϋποθέτει τα κλειδιά του δημαρχείου στο λιμάνι, αλλά μία χειρονομία καλής θέλησης στον κατά πάσα πιθανότατα αυριανό Πρωθυπουργό της χώρας, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, προκειμένου να αναγορευθεί ως το καλό παιδί που δεν απέφυγε τα δύσκολα ώστε να μπει στη σειρά με τους ευνομούμενους άλλους υποψηφίους της ΝΔ στο Επίνειο.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter