Τρι03192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του ο Κ.Μουτζούρης για την Περιφ.βορείου Αιγαίου

0Μουτζούρης

Αναβρασμό στο πολιτικό σκηνικό της Λέσβου προκαλεί η υποψηφιότητά του πρώην πρύτανη του Μετσόβειο Πολυτεχνείου και σημερινού πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής καθηγητή Κώστα Μουτζούρη για την Περιφέρεια βορείου Αιγαίου. Την υποψηφιότητα ανακοίνωσε ο ίδιος με συνέντευξη τύπου τονίζοντας ότι κατέρχεται «ως ανεξάρτητος τεχνοκράτης υποψήφιος». «Ο περιφερειάρχης δεν είναι απλά μια πολιτική θέση, είναι θέση ευθύνης και θέλουμε να παραγάγουμε έργο» τόνισε ο κ. Μουτζούρης, εκφράζοντας μάλιστα τη βεβαιότητα ότι θα κερδίσει τις αυτοδιοικητικές εκλογές δεύτερου βαθμού τον ερχόμενο Μάιο.
Όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με τη στήριξη της σημερινής περιφερειάρχη Χριστιάνας Καλογήρου από τη Νέα Δημοκρατία που ανακοίνωσε πριν μέρες ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης, προκάλεσαν συζητήσεις. Ο κ. Μουτζούρης, ως γνωστόν, ήταν στο παρελθόν υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ,ενώ τόσο στο τραπέζι στο οποίο ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του όσο και στο κοινό της συγκέντρωσης παραβρέθηκαν κορυφαία κομματικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας ιδιαίτερα από το περίγυρο του βουλευτή του κόμματος Χαράλαμπου Αθανασίου, ο οποίος, όπως υποστήριξε μιλώντας με δημοσιογράφους ο κ. Μουτζούρης, στηρίζει την υποψηφιότητα του. Παρά ταύτα ο κ. Μουτζούρης έσπευσε να δηλώσει πως «τιμά τη ΝΔ σε όλες της, τις αποφάσεις».
Στην ίδια εκδήλωση, ο παρακαθήμενος στον κ. Μουτζούρη Παναγιώτης Τσακίρης πρόεδρος της Τοπικής Οργάνωσης Μυτιλήνης της Νέας Δημοκρατίας ερωτηθείς αμφισβήτησε ουσιαστικά την πρόθεση της Νέας Δημοκρατίας και του προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη να υποστηρίξει την κ. Καλογήρου υποστηρίζοντας ότι «δε θα υπάρξουν πιέσεις. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ζήτησε από τα τοπικά στελέχη να εκφράσουν την άποψή τους (για το πρόσωπο που προτείνουν να στηρίξει η Ν.Δ για περιφερειάρχη). Η ΝΔ περιμένει από μας να απαντήσουμε ποιόν υποστηρίζουμε».
Επίσης, ο Κώστας Μουτζούρης ανακοίνωσε τη στήριξη της υποψηφιότητας του «από την οικογένεια Παπαγιαννίδη». Ο εν αποστρατεία ναύαρχος Δημήτριος Παπαγιαννίδης υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στις τελευταίες προεκλογικές περιόδους έσπευσε με ανακοίνωσή του να κάνει γνωστό ότι στηρίζει την επίσημη υποψηφιότητα της Νέας Δημοκρατίας για τη περιφέρεια βορείου Αιγαίου.
Όπως αναμενόταν βέβαια, θέμα βαρύτητας για τον κ. Μουτζούρη είναι και το προσφυγικό ζήτημα. Δεδομένης της χρήσης του όρου «λαθρομετανάστης» από πολλούς παριστάμενους αλλά και την ανακοίνωση της θέσης του συμβούλου του σε θέματα μεταναστευτικού του απόστρατου αξιωματικού Λευτέρη Παπαϊωάννου του οποίου οι απόψεις έχουν συζητηθεί, ο κ. Μουτζούρης τόνισε ότι «στο ανομοιογενές μείγμα των ανθρώπων που βρίσκονται στα νησιά μας, βρίσκονται και λαθρομετανάστες και πρόσφυγες και οικονομικοί μετανάστες, εγώ όμως σαν ακαδημαϊκός, δε χρησιμοποιώ αυτό τον όρο και θέλω να βλέπω τα πράγματα με μια ελευθερία». Στην εκδήλωση παρουσίασης της υποψηφιότητας του Κώστα Μουτζούρη παρέστη και εξέφρασε τη στήριξή του ο πρώην βουλευτής, δήμαρχος και νομάρχης Δημήτρης Βουνάτσος.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter