Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Μητσοτάκης από ΣΕΒ: Θα έχουμε 3 εκλογές στους επόμενους 16 μήνες

0mitsotakis sev

O πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση για την πολιτική που ασκεί στο φορολογικό και το ασφαλιστικό σημειώνοντας: «Η καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης στο φορολογικό και το ασφαλιστικό δημιουργεί νέες ωρολογιακές βόμβες. Με σημαντικότερη αυτή του ιδιωτικού χρέους. Οι Έλληνες χρωστούν σήμερα 102 δισ. ευρώ στην Εφορία, 31 δισ. στα ασφαλιστικά ταμεία και άλλα 100 δισ. στις τράπεζες».
Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει αποτύχει στο μέτωπο της οικονομίας, τόσο σε ότι αφορά την ανάπτυξη, όσο και το χρέος. «Η κυβέρνηση υπογράφοντας το 4ο μνημόνιο αποδέχεται ότι τα πλεονάσματα θα μείνουν στο 3,5% του ΑΕΠ έως το 2022. «Αυτό είναι το βαρύ τίμημα της αναξιοπιστίας. Δεν τον εμπιστεύονται και γι’ αυτό δένουν χειροπόδαρα τη χώρα για πολλά χρόνια», τόνισε.
«Δεν θα επιτρέψω να αναπαράγουμε τις παθογένειες του παρελθόντος. Μια επιχειρηματική ελίτ που λειτούργησε σε μια κλειστή οικονομία προστατευμένη από τον ανταγωνισμό εκμεταλλευόμενη πελατειακές σχέσεις με την εξουσία. Αυτό το μοντέλο δεν έχει θέση στην Ελλάδα της επόμενης μέρας» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.
Όχι στις αλλαγές της κυβέρνησης στα εργασιακά
Ο κ. Μητσοτάκης άσκησε κριτική στις αλλαγές στα εργασιακά και στην επιστροφή στα προ κρίσης δεδομένα που ετοιμάζει η κυβέρνηση, λέγοντας ότι κινούνται σε αντιδραστική αντιαναπτυξιακή και αντεργατική κατεύθυνση.
«Αν η αγορά εργασίας δεν ενισχύει την ανάπτυξη, δεν ευνοεί και την απασχόληση» είπε χαρακτηριστικά. «Η μόνη βιομηχανία που ευνοούν τα σχέδια Τσίπρα - Αχτσιόγλου για επαναφορά των εργασιακών στα προ κρίσης δεδομένα, είναι η βιομηχανία των εργατολόγων που πλεονάζουν στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ» είπε και μίλησε για τη λελογισμένη αύξηση στους κατώτερους μισθούς με συμφωνία εργαζομένων και εργοδοτών. «Το νέο συμβόλαιο είναι η πρότασή μου προς εσάς και προς τον κόσμο της εργασίας».
Αναφέρθηκε στις αναφορές του πρωθυπουργού με αφορμή την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη κατηγορώντας τον για «διχασμό και μισαλλοδοξία», καθώς «ο πρωθυπουργός προσπαθεί να μας γυρίσει 60 χρόνια πίσω σε εποχές που ούτε εγώ ούτε εκείνος έχουμε ζήσει».
«Όχι» άλλους φόρους και εισφορές, «ναι» σε επενδύσεις και νέες δουλειές «ναι» σε μια υγιή επιχειρηματικότητα, ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Θύμισε ότι έχει δεσμευτεί για μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων και των μερισμάτων αλλά και κίνητρα όπως οι υπεραποσβέσεις.
Εκτίμησε ότι η φορολογική συμμόρφωση θα βελτιωθεί με μείωση φόρων και ηλεκτρονικές συναλλαγές. Παράλληλα έστειλε το μήνυμα: η φορολογική διοίκηση έχει τα εργαλεία να εντοπίσει τους φοροφυγάδες. Μίλησε για διαγραφή ανείσπρακτων φόρων, συμμόρφωση με την πενταετή παραγραφή και ένα νέο όργανο επίλυσης διαφορών. «Κάνουμε μια νέα αρχή με νέους κανόνες» είπε.
Κάντε εσείς συμμέτοχους τους εργαζόμενους στην επιτυχία σας με stock-options κι εγώ θα είμαι ανοιχτός σε φοροαπαλλαγές. Προσφέρετε εσείς ιδιωτικά ασφαλιστικά προγράμματα ή κάρτες κίνησης στα μέσα μεταφοράς κι εγώ συζητώ τα έξοδα αυτά να εκπίπτουν από την εφορία.
Η Ελλάδα μπαίνει σε εκλογικό κύκλο
Μετά από τρία χρόνια, η Ελλάδα μπαίνει ξανά σε εκλογικό κύκλο με τρεις εκλογές στον ορίζοντα των επόμενων δεκαέξι μηνών. Είναι η ψήφος που θα φέρει κάθαρση, θα αποτελέσει αφετηρία επανεκκίνησης και θα απελευθερώσει την προοπτική μιας Ελλάδας που αξίζει καλύτερα, υπογράμμισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Πηγή: iefimerida.gr

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter