Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του Πρίγκιπα Καρόλου στην Ελλάδα-Ανάδειξη των στενών δεσμών με την ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα

karolos 06

Ο Πρίγκιπας Κάρολος της Ουαλίας και η Δούκισσα της Κορνουάλης, σύζυγός του Καμίλα, θα πραγματοποιήσουν επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα από 9-11 Μαϊου. 

Στους στόχους της επίσκεψης περιλαμβάνεται και η ανάδειξη της μακροχρόνιας στενής ναυτιλιακής σχέσης της Ελλάδας με το Ηνωμένο Βασίλειο όπως αναφέρεται και στην επίσημη ανακοίνωση της επίσκεψης του πριγκιπικού ζεύγους τη χώρα μας.

Η ανακοίνωση

"Οι AΒΥ ο Πρίγκιπας της Ουαλίας και η Δούκισσα της Κορνουάλης θα βρεθούν στην Ελλάδα για επίσημη επίσκεψη 9 με 11 Μαΐου 2018.
Η επίσκεψή τους θα ξεκινήσει στην Αθήνα με κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτου. Θα ακολουθήσουν εθιμοτυπικές συναντήσεις στο Προεδρικό Μέγαρο με την ΑΕ τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπιο Παυλόπουλο και την ΑΕ τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου. Αργότερα οι ΑΒΥ Πρίγκιπας της Ουαλίας και η Δούκισσα της Κορνουάλης θα παρακαθήσουν σε επίσημο δείπνο που θα παραθέσει προς τιμή τους ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος και η κα Βλασία Παυλοπούλου.

Κατά τη δεύτερη ημέρα της επίσκεψης, 10 Μαΐου, η ΑΒΥο Πρίγκιπας της Ουαλίας θα έχει συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδας κ. Ιερώνυμο. Αργότερα οι ΑΒΥ θα επισκεφτούν το Συμμαχικό Στρατιωτικό Κοιμητήριο Φαλήρου, όπου η ΑΒΥο Πρίγκιπας της Ουαλίας θα καταθέσει στεφάνι.

Στη συνέχεια ο Πρίγκιπας Κάρολος θα βρεθεί στον Πειραιά για μια σειρά δραστηριοτήτων που σκοπό έχουν να αναδείξουν την εξαιρετική και μακρόχρονη σχέση της Ελλάδας και της Βρετανίας στη ναυτιλία. Θα επισκεφτεί τη ακταιωρό της Βρετανικής Συνοριακής Δύναμης, HMC Valliant που συνεργάζεται με το Ελληνικό Λιμενικό Σώμα σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης προσφύγων και μεταναστών στο Αιγαίο.

Στη συνέχεια ο Πρίγκιπας Κάρολος θα βρεθεί στο Άλσος Ελληνικής Ναυτικής Παράδοσης στον Φλοίσβο του Παλαιού Φαλήρου όπου θα επισκεφτεί το θωρηκτό-καταδρομικό «Γ. Αβέρωφ», το οποίο έχει συνδεθεί με την ιστορία του Ελληνικού έθνους για μισό και πλέον αιώνα, και την Τριήρη «Ολυμπιάς» του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

Αμέσως μετά, ο Πρίγκιπας Κάρολος θα παρευρεθεί στο συνέδριο του Βρετανικού Συμβουλίου για τα διεθνικά προγράμματα ανώτατης εκπαίδευσης, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, αναδεικνύοντας τις στενές διμερείς σχέσεις στον τομέα της Παιδείας.

Στο πλαίσιο του προγράμματός της η Δούκισσα της Κορνουάλης θα συναντηθεί με τη σύντροφο του Ελληνα Πρωθυπουργού, την κα Μπέτυ Μπαζιάνα και θα επισκεφτούν μαζί το Μουσείο Μπενάκη.

Επίσης, θα βρεθεί στη Μονή Καισαριανής, όπου με αφορμή το πρόγραμμα «Αθήνα Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου 2018», θα συμμετάσχει σε εκπαιδευτική δραστηριότητα με ομάδα μαθητών με θέμα το παιδικό βιβλίο, και θα επισκεφτεί ξενώνα φιλοξενίας γυναικών θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας, σεξουαλικής κακοποίησης και παράνομης διακίνησης.

Την Παρασκευή 11 Μαΐου, τελευταία μέρα της επίσημης επίσκεψής τους, το Πριγκιπικό ζεύγος θα βρεθεί στην Κρήτη. Το πρόγραμμά τους περιλαμβάνει ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού αλλά και επίσκεψη στα γραφεία ΜηΚυΟ που συμμετέχει στο πρόγραμμα στέγασης και ομαλής ένταξης προσφύγων στην τοπική κοινωνία.

Λίγο πριν ολοκληρώσει την επίσκεψή του στην Ελλάδα το Πριγκιπικό Ζεύγος θα έχει την ευκαιρία να πάρει μια μικρή γεύση της κρητικής φιλοξενίας και πολιτιστικής κληρονομιάς στις Αρχάνες.

Πρόκειται για τη δεύτερη επίσημη επίσκεψη της ΑΒΥ του Πρίγκιπα της Ουαλίας και την πρώτη της ΑΒΥ της Δούκισσας της Κορνουάλης στην Ελλάδα".

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter