Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Daily Mail: Τέλος στην ελεύθερη μετακίνηση πολιτών από την Ε.Ε. βάζει η Μέι

bretania i prothupourgos tou inomenou basileiou tereza mei diaggelma

Η Τερέζα Μέι θα δεσμευτεί επισήμως εν όψει των πρόωρων εκλογών της 8ης Ιουνίου ότι θα σταματήσει η ελεύθερη μετακίνηση πολιτών της Ε.Ε. προς τη Βρετανία, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, η οποία επικαλείται πηγές του Συντηρητικού Κόμματος. Η Βρετανίδα πρωθυπουργός αναμένεται επίσης να δεσμευτεί ότι η χώρα της θα αποσυρθεί από την ενιαία αγορά της Ε.Ε. και από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Την Τρίτη η Μέι αιφνιδίασε τους πολιτικούς συμμάχους και αντιπάλους της αλλά και τις αγορές, όταν πρότεινε πρόωρες εκλογές για τις 8 Ιουνίου.

Την Τετάρτη η Βουλή των Κοινοτήτων, κάτω σώμα του βρετανικού κοινοβουλίου, ενέκρινε με συντριπτική πλειοψηφία την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Η πρωθυπουργός αιτιολόγησε την απόφασή της να ζητήσει εκλογές, λέγοντας πως έτσι η νέα κυβέρνηση της χώρας θα έχει λυμένα τα χέρια της εν όψει των περίπλοκων διαδικασιών της διαπραγμάτευσης για την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι αρχηγοί κρατών των 27 εκ των 28 κρατών - μελών της Ε.Ε. θα συναντηθούν στις 29 Απριλίου για να συντάξουν τις βασικές αρχές τις οποίες θα ακολουθήσει το μπλοκ στις διαπραγματεύσεις με το Λονδίνο.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter