Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Διαψεύδει εμπλοκή στα Ίμια το ΥΝΝΠ

999999999999

Ανακοίνωση με την οποία διαψεύδει εμπλοκή στα Ίμια μεταξύ σκαφών της Τουρκικής και Ελληνικής Ακτοφυλακής εξέδωσε το ΥΝΝΠ.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα ακόλουθα:
«Ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα πληροφορίες, που είδαν το φως της δημοσιότητας σε ξένες ιστοσελίδες και αναπαράγονται από ελληνικά διαδικτυακά μέσα, περί δήθεν εμπλοκής στην περιοχή των Ιμίων με σκάφη της τουρκικής Ακτοφυλακής και περί απομάκρυνσης ελληνικών αλιευτικών σκαφών.
To Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής σε συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές θα συνεχίσουν να παρακολουθούν τη συγκεκριμένη περιοχή με μεγάλη προσοχή με γνώμονα την προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας»
Ωστόσο όπως μεταδόθηκε από μερίδα των μμε το πρωί της Πέμπτης ωστόσο δέκα ψαράδες πήγαν με τα ψαροκάικα τους κοντά στα Ίμια να ψαρέψουν τσιπούρες και κολοχτύπες όταν τους αντιλήφθηκε τουρκικό σκάφος της Ακτοφυλακής, το οποίο επιχείρησε να τους διώξει. Οι ψαράδες ειδοποίησαν το Λιμενικό της Ρόδου, έφθασε αμέσως ένα σκάφος του, υπήρξαν μερικές κινήσεις για να φανεί ποιο από τα δύο σκάφη είχε το πάνω χέρι και εν συνεχεία απομακρύνθηκαν οι πάντες. Το ελληνικό σκάφος, στο τέλος, κατάφερε να εκδιώξει το τουρκικό. Αλλά η Hurriyet συνδύασε την πτήση του ελικοπτέρου του αρχηγού του ΓΕΣ με τους ψαράδες και έγραψε νέα ένταση στα Ίμια..

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter