Πεμ04182024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ανασχηματισμός: Αρχισαν τα τηλέφωνα στους νέους υπουργούς

14D6BEA069CB31E6E2CBCFE9B1A4D5E0

Οι πληροφορίες θέλουν τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να έχει καταρτίσει την τελική λίστα των ονομάτων των νέων υπουργών. Ηδη έχουν αρχίσει τα τηλέφωνα προς αυτούς. Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος ο Παναγιώτης Κουρουμπλής αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Ναυτιλίας, Μεταφορών και Νησιωτικής Πολιτικής, ενώ η Ολγα Γεροβασίλη αυτό του υπουργείου Εσωτερικών. Αμετακίνητοι φέρονται οι υπουργοί Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, Υγείας Ανδρέας Ξανθός, Αμυνας Πάνος Καμμένος, Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής Γιώργος Χουλιαράκης.

Στη θέση του παραμένει και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, φεύγουν από τα υπουργεία τους, αλλά είναι άγνωστο εάν θα αναλάβουν νέο χαρτοφυλάκιο οι Γιώργος Κατρούγκαλος και Πάνος Σκουρλέτης.

Εκτός κυβέρνησης φέρεται ο Νίκος Τόσκας.

Αδιευκρίνιστο παραμένει τι θα γίνει με τον Νίκο Φίλη, αν και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να παραμείνει στο υπουργείο Παιδείας, μετά την συνέντευξη Ιερώνυμου και παρά την πρόσφατη κόντρα του με την Εκκλησία.

Ο Νίκος Παππάς φέρεται να μετακινείται στο νεοσύστατο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, όπου αναλαμβάνει και αρμοδιότητες σχετικές με τα τηλεοπτικά θέματα.

Τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου φέρεται να καταλαμβάνει ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, διευθυντής του πολιτικού γαρφείου του πρωθυπουργού.

Υπουργός Επικρατείας πηγαίνει ο Χριστόφορος Βερναρδάκης, ως τώρα αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής

Η ορκωμοσία αναμένεται να γίνει αύριο το μεσημέρι.

Newsroom ΔΟΛ

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter