Πεμ04182024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ανασχηματισμός επί τάπητος

tsipras 7ik

Φουντώνουν οι φήμες σύμφωνα με τις οποίες ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης είναι θέμα ωρών, με κάποια σενάρια και πληροφορίες να συγκλίνουν στο ότι στο Μέγαρο Μαξίμου έχει αρχίσει η διαδικασία της νέας κατανομής των χαρτοφυλακίων ώστε να προχωρήσει σε ανακοινώσεις την Παρασκευή.

Πάντως, τα περισσότερα στελέχη σε τηλεφωνικές επικοινωνίες τους έως το βράδυ της Πέμπτης ανέφεραν ότι δεν είχαν καμία επικοινωνία και πληροφόρηση από το πρωθυπουργικό γραφείο.

Κορυφαίος κοινοβουλευτικός παράγων που συνομίλησε χθες το βράδυ με τον Πρωθυπουργό ανέφερε ότι ο ανασχηματισμός έχει μεν δρομολογηθεί, ο χρόνος του δε δεν έχει αποφασιστεί. «Μπορεί αύριο, μπορεί μετά την νέα προσπάθεια συγκρότησης του ΕΣΡ, μπορεί και μετά την επίσκεψη Ομπάμα», ανέφερε.

Γενική όμως είναι η αίσθηση ότι το Μέγαρο Μαξίμου θα επιδιώξει να κινηθεί γρήγορα, καθώς η φημολογία που σέρνεται έχει επιτείνει τα διαβρωτικά φαινόμενα στην κυβέρνηση.

Η αίσθηση της επιτάχυνσης των διαδικασιών ενισχύθηκε από την αναφορά του Πρωθυπουργού την Πέμπτη, όταν τόνισε από το βήμα της ευρωαραβιοκής συνόδου, όπου ανέφερε ότι το σημαντικότερο υπουργείο είναι το Οικονομίας και Ανάπτυξης. Σύμφωνα με κάποια σενάρια, αυτό το χαρτοφυλάκιο προορίζεται για τον Ν. Παππά, έπειτα από το ναυάγιο της διαδικασίας αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών.

Κατά μία εκδοχή πάντως, η απομάκρυνση του κ. Παππά από το υπουργείο Επικρατείας θα συνιστά από μόνη της μία ομολογία ήττας από την κυβέρνηση στο κεντρικό της πολιτικό εγχείρημα και υπό αυτήν την έννοια θα επισκιάσει και τον ίδιο τον ανασχηματισμό.

Η φημολογία περί αλλαγών στην κυβερνητική σύνθεση εντάθηκε και από το νέο μπλοκάρισμα της επένδυσης στις Σκουριές από τον Π. Σκουρλέτη, ο οποίος θεωρείται ότι έχει ήδη κάνει τα μεγάλα βήματα για μία ηρωική έξοδο από την κυβέρνηση.

Πηγή: in.gr

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter