Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ο Θεοδωράκης διέγραψε τον Ιάσονα Φωτήλα από την κοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού

afot 708

Με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης ενημερώνει ότι ο βουλευτής Αχαΐας Ιάσων Φωτήλας τίθεται από σήμερα εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος. Η επιστολή του Σταύρου Θεοδωράκη:

Προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Βούτση

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Με την παρούσα επιστολή σας ενημερώνω ότι ο βουλευτής Αχαΐας Ιάσων Φωτήλας τίθεται από σήμερα εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος.

Με τιμή,

Σταύρος Θεοδωράκης

Πρόεδρος της Κ.Ο. «Το Ποτάμι»

«Αν το Ποτάμι συνεχίσει να έχει αυτοκτονικές τάσεις, εγώ δεν έχω σκοπό να αυτοκτονήσω»

Ζήτημα χρόνου φαινόταν ότι ήταν η ανεξαρτητοποίηση του Ιάσονα Φωτήλα από την κοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού έπειτα και από τη συνέντευξη που έδωσε στα Παραπολιτικά 90,1.

Ο βουλευτής μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 είπε χαρακτηριστικά: «Το Ποτάμι πλέον δεν μπορεί να συνεχίσει αυτόνομα. Αλλά έχει πολλά να προσφέρει, τόσο σε προτάσεις όσο και στα στελέχη του που είναι πολύ αξιόλογα.»

Ερωτηθείς δε αν τα όσα καταλογίζει τον οδηγούν στην ανεξαρτητοποίησή του, απάντησε μονολεκτικά: «Προφανώς».

Νωρίτερα είχε αναφέρει ότι «ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε απλά ότι το Ποτάμι θα ανακάμψει, έτσι με έναν μαγικό τρόπο» ασκώντας έντονη κριτική.

Για τις προτάσεις και τις αποφάσεις του τόνισε: «Δεν έχω μιλήσει ακόμα με κανένα, η προσπάθεια μου είναι να γίνει συντονισμένα και οργανωμένα από όλο το Ποτάμι. Αν το Ποτάμι συνεχίσει να έχει αυτοκτονικές τάσεις, εγώ δεν έχω σκοπό να αυτοκτονήσω.»

Πόλεμος ανακοινώσεων
Στο μεταξύ ένας πόλεμος ανακοινώσεων είχε ξεσπάσει ανάμεσα στον Ιάσονα Φωτήλα και την ηγεσία του Ποταμιού έπειτα από τη σκληρή κριτική που του άσκησε χθες ο γραμματέας του Ποταμιού, Παντελής Αβραμίδης, με αφορμή τις δηλώσεις του κ. πρώτου ότι το Ποτάμι δεν μπορεί πια μόνο του και πως πρέπει να συνεργαστεί με τη ΝΔ.

«Θέλω να θυμίσω στον φίλο και σύντροφο Παντελή, ότι το Ποτάμι δημιουργήθηκε ως φρέσκο, ανανεωτικό, προοδευτικό, μεταρρυθμιστικό κίνημα. Σ’ αυτά τα χαρακτηριστικά του κινήματος δεν ταιριάζει καθόλου η πρακτική του να “πετάμε λάσπη” αντί να απαντάμε πολιτικά. Θέλω δε να τονίσω, ότι αυτή η πρακτική της λάσπης είναι κάτι το οποίο υπέστη το Ποτάμι και ο Σταύρος Θεοδωράκης προσωπικά και το υφίσταται ακόμα. Ακόμα περισσότερο λοιπόν γι’ αυτό το λόγο, δεν αρμόζει αυτή η τακτική σ’ εμάς τους Ποταμίσιους. Σε καμία δε περίπτωση, η λάσπη δεν πρόκειται να με σταματήσει από το να εκφράζω τις απόψεις και την αγωνία μου για την πορεία της χώρας και του κινήματός μας.

Θέλω να κάνω σαφές και ξεκάθαρο ότι δεν έχω υποστεί καμία πίεση, δεν έχω δεχτεί καμία πρόταση, καμία υπόσχεση για κανένα αντάλλαγμα από κανέναν. Προφανώς δε, ούτε και από την Ν.Δ», ανέφερε ο κ. Φωτήλας, επισημαίνοντας στον κ. Αβραμίδη ότι καλό θα ήταν να θυμάται, ότι σαν γραμματέας Οργανωτικού του κόμματος, αντί να αναλώνεται σε ασκήσεις λάσπης, θα ήταν πιο χρήσιμο να κάνει συγκεκριμένες προτάσεις και να οργανώνει συγκεκριμένες δράσεις, προκειμένου το κόμμα μας να βγει από το τέλμα στο οποίο έχει πέσει.

«Πράγματι το Ποτάμι είναι «ένα φρέσκο, ανανεωτικό, προοδευτικό, μεταρρυθμιστικό κίνημα». Δεν τρώει όμως κουτόχορτο», ήταν η απάντηση του από την πλευρά του κ. Αβραμίδη. «Όταν ένας βουλευτής μέλος μάλιστα του Πολιτικού Συμβουλίου την μια μέρα στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας υποστηρίζει ότι το Κίνημα πρέπει να βαδίσει ενωμένο χωρίς διαφοροποιήσεις και την άλλη μέρα αφού πρώτα συναντά συγκεκριμένα στελέχη της ΝΔ, δηλώνει ότι “σκέφτομαι να πάω στην ΝΔ”, τότε κάτι σάπιο υπάρχει στο Βασίλειο της Δανιμαρκίας», δήλωσε.

Πηγή: www.iefimerida.gr

 

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter