Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Tσίπρας σε Γιουνσάν: Σηματοδοτείται νέα εποχή στη συνεργασία Ελλάδας-Κίνας

320 182 541844

Η βούληση των δύο χωρών για εμβάθυνση της στρατηγικής εταιρικής συνεργασίας τους και η επέκτασή της σε νέους τομείς, επιβεβαιώθηκε κατά τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα και του Λιού Γιουνσάν, μέλους του Πολιτικού Γραφείου και της Γραμματείας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας, αρμόδιο για ζητήματα πολιτισμού, στο Μέγαρο Μαξίμου. Στον σύντομο διάλογο που είχαν κατά την έναρξη της συνάντησής τους, ο πρωθυπουργός καλωσόρισε τον κ. Γιουνσάν στην Ελλάδα, επισημαίνοντας, ότι γίνεται μετά τη δική του επίσκεψη στο Πεκίνο, «που πιστεύω ότι σηματοδοτεί μια νέα εποχή στις σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες και στη στρατηγική συνεργασία που έχουμε οικοδομήσει».

«Μια συνεργασία», όπως υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας, «που επεκτείνεται πια σε μια σειρά από τομείς, στις μεταφορές, την ενέργεια, τον πολιτισμό και θα πρέπει να ανιχνεύσουμε τη δυνατότητα να είμαστε πολύ αποτελεσματικοί και συγκεκριμένοι σε όλους αυτούς τους τομείς, κάνοντας βήματα παραπέρα».

Ο κ. Γιουνσάν αναφέρθηκε στην «πολύ καλή συνάντηση» που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, νωρίτερα προτού μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, προσθέτοντας, ότι «ενδιαφέρεται πολύ ο εξοχότατος Πρόεδρος για τις πολιτιστικές ανταλλαγές μεταξύ των χωρών μας».

«Γι' αυτό», συνέχισε ο κ. Γιουνσάν, «πιστεύω ότι η επίσκεψή μου αυτή θα προωθήσει την περαιτέρω ενίσχυση της συνολικής στρατηγικής εταιρικής σχέσης Κίνας - Ελλάδας».

Αναφερόμενος, σύμφωνα με το Αθηναϊκό πρακτορείο και στη χθεσινή συνάντηση που είχαν με τον Έλληνα πρωθυπουργό, ο οποίος του παρέθεσε δείπνο χθες βράδυ στο Μ. Μαξίμου, ο κ. Γιουνσάν είπε ότι «χτες το βράδυ ήταν η πρώτη μας συνάντηση αλλά πραγματικά ένιωσα σαν παλιός φίλος μαζί σας, είστε αξιόπιστος και καλός φίλος μας».

 

Πηγή: www.euro2day.gr

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter