Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

«Ο λαϊκισμός δεν αντιμετωπίζεται με πλειοδοσία υποσχέσεων, αλλά με μία συμφωνία αλήθειας»

mitsotakis kur 05n

Με έναν σύντομο απολογισμό των πεπραγμένων του από τη στιγμή που ανέλαβε την ηγεσία, ξεκίνησε την ομιλία του στην ΚΟ ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. «Πριν από έξι μήνες πάνω από 400.000 πολίτες ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας για την εκλογή προέδρου της ΝΔ. Με τη συμμετοχή τους και την πίστη τους επισφράγισαν την ενότητα της παράταξης. Με τίμησαν προσωπικά με την εμπιστοσύνη τους και εμείς ανταποκρινόμαστε.

Υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας και ανταποκρινόμαστε μιλώντας τη γλώσσα της αλήθειας. Στο 10ο συνέδριο αποκτήσαμε ένα καινοτόμο καταστατικό, ανοίξαμε το κόμμα στα μέλη μας και νοικοκυρέψαμε τα οικονομικά μας -ενώ σε ένα μήνα μετακομίζουμε στα νέα γραφεία- ξεκινήσαμε δε τη διαβούλευση για το νέο πρόγραμμα του κόμματος».

Ακολούθως έδωσε τις βασικές γραμμές της αντιπολιτευτικής του τακτικής ασκώντας παράλληλα σκληρή κριτική στην κυβέρνηση: «Ασκούμε σκληρή αλλά υπεύθυνη αντιπολίτευση. Ο λαϊκισμός δεν αντιμετωπίζεται με πλειοδοσία υποσχέσεων, αλλά με μία συμφωνία αλήθειας. Ο πολιτικός χάρτης αλλάζει και το πολιτικό προβάδισμα της ΝΔ είναι ισχυρό.

Η πλειοψηφία πιστεύει ότι η ΝΔ θα είναι η επόμενη κυβέρνηση, ενώ καταγράφεται και υπεροχή του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης έναντι του πρωθυπουργού. Αυτό οφείλεται στο ότι ένα σημαντικό ποσοστό της κοινωνίας πιστεύει στη ΝΔ.

Το εξάμηνο που πέρασε αποδείχθηκε η ανικανότητα της κυβέρνησης να εφαρμόσει το μνημόνιο που εκείνη υπέγραψε. Τώρα ξεκινάμε να πληρώνουμε τον λογαριασμό της περήφανης διαπραγμάτευσης των κκ. Τσίπρα και Βαρουφάκη αλλά και τον λογαριασμό της διαπραγμάτευσης του κ. Τσακαλώτου.

Η κυβέρνηση εφαρμόζει μέτρα άνω των 9 δισ. ευρώ. Εργαζόμενοι και συνταξιούχοι νιώθουν στην τσέπη τους το μακρύ χέρι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Κανείς δεν υποχρέωσε την κυβέρνηση να πάρει αυτά τα μέτρα, μόνη της τα πήρε από ιδεοληψία».

 

Πηγή: ΑΠΕ

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter