Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Στον ΠτΔ ο Κινέζος ναύαρχος

chin1

Οι άριστες σχέσεις Ελλάδας-Κίνας επιβεβαιώθηκαν κατά τη χθεσινή συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, και του Κινέζου ναύαρχου Zhang Chuanshu, στο προεδρικό μέγαρο ,τον οποίο συνόδευαν μέλη του πληρώματος του πλοίου «Changbaishan» και ο πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα, M.Xiaoli Zou. Ο Κάρολος Παπούλιας, χαρακτήρισε τις σχέσεις των δύο χωρών «αδελφικές, σε όλους τους τομείς» και ευχαρίστησε τη «μεγάλη Κίνα», η οποία «σκέφτεται να δημιουργήσει το λιμάνι του Πειραιά σαν το μεγαλύτερο λιμάνι της Μεσογείου -και ελπίζουμε ότι αυτό θα είναι προς όφελος όχι μόνο των δύο χωρών μας, αλλά και όλων των χωρών που συνεργάζονται μαζί μας». Επίσης ανέδειξε τη συμβολή της Κίνας στη διατήρηση της παγκόσμιας ειρήνης

Απευθυνόμενος στο ναύαρχο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε: «Θέλω να συγχαρώ τη Μοίρα του Ναυτικού σας που είστε επικεφαλής, για τη μεγάλη συμβολή σε πολύ ευαίσθητες θαλάσσιες περιοχές και τη μεγάλη προσφορά και ενίσχυση της ελεύθερης ναυσιπλοΐας σε αυτές τις πολύ επικίνδυνες περιοχές», συνδέοντας την προσφορά της Κίνας στη θαλάσσια ασφάλεια με τη δραστηριότητα του ελληνικού εμπορικού στόλου.

Από τη μεριά του, ο κ. Zhang Chuanshu δήλωσε: «Κύριε Πρόεδρε, είναι μεγάλη μας χαρά και τιμή που μας δεχθήκατε σήμερα. Αυτές τις μέρες της παραμονής μας εδώ, στην Ελλάδα, έχουμε μάθει πολλά πράγματα από την Ελλάδα και την Αθήνα. Ιδιαίτερα ο πρέσβης μας με έχει ενημερώσει ότι είστε ένας πολύ καλός φίλος της Κίνας και του κινεζικού λαού και έχετε υποστηρίξει ενεργά τις διμερείς μας σχέσεις και όλες τις σημαντικές μας εκδηλώσεις, για παράδειγμα στην τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου, το 2008».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter