Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

YΠΕΞ Κίνας: Η Ελλάδα είναι καλός φίλος

kina 4535353

«Η Ελλάδα είναι ένας καλός φίλος και σύντροφος της Κίνας, η οποία είναι πρόθυμη να φέρει εις πέρας μία πρακτική συνεργασία σε διάφορους τομείς, προκειμένου να δώσει ευεργετική ώθηση στις διμερείς σχέσεις, που θα ανταποκρίνεται στα συμφέροντα αμφοτέρων των χωρών». Τα παραπάνω δήλωσε η εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, Χούα Τσουνγίνγκ, μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος της χθεσινής συνόδου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες.
Εκ της δηλώσεως διακρίνεται η υποστηρικτική θέση της κινεζικής πλευράς στην Ελλάδα, απέναντι στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις της χώρας με τους δανειστές της.

Παράλληλα, η εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, δήλωσε ότι η Κίνα, «αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και την ΕΕ, πάντα στήριζε την πλήρη ολοκλήρωση της ΕΕ». «Θα ήμαστε ευτυχείς να δούμε μία ακόμη πιο δυνατή ΕΕ» πρόσθεσε η ίδια.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα - όπως έγραψε το TheSeaNation - υπήρξε τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ του Έλληνα Πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα και του Πρωθυπουργού της Κίνας, Li Keqiang, με βασικό αντικείμενο την εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter