Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ο Λευκός Οίκος ελπίζει σε «στενή» συνεργασία με τη νέα ελληνική κυβέρνηση

lefkos oikos 000

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ελπίζει σε «στενή» συνεργασία με την επόμενη ελληνική κυβέρνηση. «Συγχαίρουμε την Ελλάδα για την ομαλή διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών», δήλωσε ο Μαρκ Στρο, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, της υπηρεσίας εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης του Μπαράκ Ομπάμα. «Ελπίζουμε ότι θα συνεργασθούμε στενά με την επόμενη κυβέρνηση» πρόσθεσε.

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ συνεχάρη τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, για τη νίκη του στις βουλευτικές εκλογές και δεσμεύθηκε να συνεργαστεί μαζί του για να υπάρξει ανάπτυξη και σταθερότητα στην ευρωζώνη. Σύμφωνα με μια ανακοίνωση η οποία δημοσιοποιήθηκε από τη γαλλική προεδρία, ο Ολάντ εξέφρασε την «επιθυμία του να υπάρξει στενή συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες μας προς όφελος της ανάπτυξης και της σταθερότητας της ευρωζώνης, σε πνεύμα προόδου, αλληλεγγύης και ευθύνης, το οποίο βρίσκεται στην καρδιά των ευρωπαϊκών αξιών τις οποίες μοιραζόμαστε».

Τον Αλέξη Τσίπρα συνεχάρη και ο καγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών Βέρνερ Φάιμαν, προσθέτοντας ότι η αυστριακή κυβέρνηση θα συνεργαστεί εποικοδομητικά με τη νέα κυβέρνηση που θα σχηματιστεί στην Ελλάδα. Ο Αυστριακός καγκελάριος δηλώνει πεπεισμένος πως στην Ευρωπαϊκή Ενωση, ως Κοινότητα κοινής μοίρας, θα πρέπει να βρεθεί μια κοινή βάση στον αγώνα κατά της ανεργίας και της φτώχειας, και θεωρεί ότι και η νέα ελληνική κυβέρνηση θα τηρήσει τις συμφωνίες με την ΕΕ.

 

Πηγή: ΑΠΕ

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter